Modrić prekida dominaciju Ronalda i Messija
Od 2008. godine niko nije bio ni blizu Messiju i Ronaldu (Foto: EPA)

Luka će postati najbolji fudbaler svijeta

Modrić prekida dominaciju Ronalda i Messija

Midhat Šljivak

Dominacija Cristiana Ronalda i Lionela Messija u izboru za najboljeg fudbalera svijeta vjerovatno će biti prekinuta ove godine.

Od 2008. godine CR i Messi dominiraju izborom, ali ove godine Messija nema među trojicom finalista, dok Ronaldo nakon dugo vremena više nije favorit.

Nagrada će vjerovatno otići u ruke hrvatskog fudbalera Luke Modrića. Sjajni veznjak iza sebe ima čudesnih nekoliko sezona u dresu Reala, a reprezentaciju Hrvatske je odveo i do finala Svjetskog prvenstva.

Nedavno je Modrić dobio nagradu i za najboljeg fudbalera Evrope. Pobijedio u konkurenciji Ronalda i Mohameda Salaha, a ovaj duo mu je konkurent i za najboljeg na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svi su uvjereni da će se isti scenarij desiti i u izboru za Zlatnu loptu. Modrić je ogoroman favorit za nagradu za najboljeg fudbalera svijeta i biće pravo čudo ako nagradu na kraju ne osvoji.

Rekorderi po broju osvojenih titula su upravo Messi i Ronaldo koji su pokupili po pet nagrada, ali će za rekordnu šestu morati da čekaju neku drugu šansu.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Messi nije nista uradio i ocekivano ga nema, salah je bolji i od njega i od ronalda, a da ga ona gnjida nije povrijedila sad bi oj uzeo sve nagrade a ne modric. Ostaje zal zbog brata...
5 33
Babo
Svaka cast Modricu, ali velika je sramota da jedan Iniesta nije dobio zlatnu loptu...
33 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti