Mix zone obavezne u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni

Potvrđeno za SportSport.ba

Mix zone obavezne u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni

Nakon što je današnji žrijeb odredio raspored prvog dijela sljedeće sezone Premijer lige BiH, održan je i sastanak predstavnika NFSBiH i klubova elitnog ranga bh. fudbala.

Kako se navodi u saopštenju NFSBiH, sastanak je održan "s ciljem što bolje pripreme za početak nove takmičarske sezone", te su klubovima predstavljene Propozicije Premijer lige BiH i Kupa BiH 2019/2020.

Također, predstavnici klubova su upoznati sa Kalendarom takmičenja 2019/2020, te obavezama klubova prema generalnom sponzoru takmičenja i NFSBiH.

Ono što je bitno istaći jeste i da je u Propozicije Premijer lige BiH za novu sezonu uključena i obaveza uvođena mix zona poslije utakmica.

Na sastanku su svi klubovi bili saglasni sa ovom stavkom, nisu imali zamjerki, pa će od naredne sezone na stadionima PL biti obavezne i mix zone, koje će biti od velike pomoći novinarima u pokrivanju duela elitnog ranga bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Delegat će dakle biti zadužen za kontrolisanje poštivanja svih stavki Propozicija, među kojima su i mix zone, a oni koji se istih ne budu pridržavali biće kaženjeni.

Gore navedeno je za SportSport.ba potvrdio direktor Odjela za takmičenje NFSBiH Emir Pilav.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti