Mersudin Ahmetović potpisao za FK Igman Konjic!

Ponovo će sarađivati sa Musemićem

Mersudin Ahmetović potpisao za FK Igman Konjic! · Zvanično

Samir Mlaćo
Iskusni Mersudin Ahmetović od danas je novi član FK Igman Konjic.

Ahmetović je u petak trenirao sa Igmanom, no danas je i zvanično postigao dogovor te će sigurno biti veliko pojačanje za tim koji sa klupe predvodi Husref Musemić.

Musemić i Ahmetović se dobro poznaju, a sada će ponovo sarađivati. Očekuje ih veliki izazov, to jest borba za opstanak.

Mersudin Ahmetović novi igrač Igmana! #FKIG 📝🔴⚪️ Mersudin u naše redove stiže iz FK Sarajevo, gdje je proveo duži vremenski period. Dobrodošao! . . #welcome #samoigman #crvenobijeli

Posted by FK Igman Konjic on Sunday, January 22, 2023

Zanimljivo da su na Koševu ranije najavili da će Ahmetović ostati i dobiti posao u klubu, a oproštaj je bio planiran u derbiju protiv FK Željezničar.

"Sa 63 pogotka trenutno je 12. najbolji strijelac u historiji kluba. Postao je jedan od najvažnijih igrača u novijoj historiji i jedan od najvećih ljubimaca svih navijača Sarajeva.

Oglasi

Najvažnije od svega, Mersudin Ahmetović je sve ove godine bio primjer svim igračima kako se treba ponašati jedan vrhunski sportista i na terenu i van njega.

Kako biti dostojanstven u pobjedi i porazu. Dobri duh svlačionice i neko u čijem je društvu zagarantovan smijeh i dobro raspoloženje.

Ahmetović će u narednom periodu trenirati sa ekipom, a nakon oproštajne utakmice u martu će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu“, naveli su iz FK Sarajevo 28.11. prošle godine.

Ahmetović sada ipak napušta Sarajevo nakon šest i pol godina, odigranih 189 utakmica te postignuta 63 gola kao i osvojena četiri torfeja. Po dva prvenstva i Kupa.

Iako je još ranije upisao kurs za trenersku licencu, još uvijek se nema namjeru oprostiti od fudbala. Da nije za starog gvožđa pokazao je i jesenji dio sezone kada je na 16 mečeva zabio dva gola za Bordo tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman u proljetni dio sezone ulazi sa posljednjeg mjesta. Skupljeno je 16 bodova, a sigurno zona je na četiri boda zaostatka. U prvom kolu nastavka bit će domaćini Željezničaru.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trenbolon
Jedan od rijetkih koji ce uvijek na Kosevu aplauz dobiti!
13 1
user1660138073
Kakav crni igrac za primjer,udaranje protivnika, psovanje protivniku sudijama,o cemu pricate ?? Vi kao da nikad niste gledali utakmice Sarajeva uzivo a bgmi ni preko tv-a
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi