Allegri dobio "faraonski ugovor", pa ekspresno odgovorio

Vjeran Staroj dami

Allegri dobio "faraonski ugovor", pa ekspresno odgovorio

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Massimiliano Allegri imao je priliku da postane treći najplaćeniji trener na svijetu, ali je on to odbio.

Najveći klub u Saudijskoj Arabiji, Al Hilal, bio je spreman da da "faraonski ugovor" Allegriju, koji bi po sezoni dobio 20 miliona eura plus razne bonuse, a koji bi trajao tri godine, ali je on kategorično to odbio i odlučio da ostane u Juventusu.

Za razliku od Al Hilala, Juventus nema takvu financijsku moć, pa Allegriju daje "samo" sedam miliona eura po sezoni.

Da je Massimiliano Allegri prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije, postao bi treći trener na listi najplaćenijih trenera svijeta.

Diego Simeone je najplaćeniji trener. U Atletico Madridu argentinski stručnjak godišnje zarađuje 49 miliona eura. Pep Guardiola je drugi na ovoj listi, daleko od Simeonea. Guardiola u Manchester Cityju zarađuje 23,5 miliona eura.

Oglasi

Što se Allegrija tiče, imao je neuspješnu sezonu u Juventusu, koji je ostao bez nastupa u Ligi prvaka, ali unatoč tome Allegri je ostao uvjeren da će u novoj sezoni stvari krenuti nabolje.

Podsjetimo da je Juventusu krajem sezone oduzeto 10 bodova, pa je spao na sedmo mjesto koje na kraju donosi tek Konferencijsku ligu.

Allegri je u karijeri trenirao Aglianese, SPAL, Grosseto, Lecco, Sassuolo, Cagliari, Milan i Juventus, a kao trener je osvojio šest Scudetta, pet s Juventusom i jedan s Milanom. Sa Starom damom ima još četiri Kupa Italije, tri superkupa Italije, te jedan taj trofej i sa Rossonerima.

I to je moguće: Juventus kažnjava sam sebe, čeka se odgovor UEFA

Torinski Juventus spreman je odustati od učešća u Konferencijskoj ligi ove sezone i razgovara s Evropskom fudbalskom asocijacijom (UEFA) da njihovo samovoljno povlačenje iz takmičenja bude kazna za kršenje finansijskog fair playa za koji se terete.

Najveći italijanski klub Juventus spreman je odustati od nastupa u Evropi. Bianconeri su zbog oduzimanja 10 bodova umjesto u Ligi prvaka završili u Konferencijskoj ligi, ali vrlo je moguće da Stara dama neće igrati ovo takmičenje.

Oglasi

Kako navodi Tuttosport, Juventus pregovara s Evropskom fudbalskom federacijom (UEFA) da se dobrovoljno povuče iz Konferencijske lige i da to bude kazna za kršenje finansijskog fair playa tokom panedmije koronavirusa.

S ovim prijedlogom čelnici Juventusa izašli su pred UEFA-u. Spremni su da propuste sezonu u Evropi i sada se čeka odluka rukovodstva krovne kuće evropskog fudbala.

Već se ranije govorilo kako je UEFA spremna izbaciti Juve iz svojih takmičenja. Da je u pitanju Liga prvaka sigurno bi postupili drugačije, a ovako je Konferencijska liga ipak drugorazredno takmičenje koje ne znači puno torinskom gigantu.

Zbog toga su vjerovatno i odlučili da se pokušaju dogovoriti s UEFA-om i doslovno su sami sebi predložili kaznu. Vidjet ćemo hoće li prijedlog biti usvojen.

Juventus je prije nekoliko dana zvanično istupio i iz projekta Super lige u kojem su ostali još samo Barcelona i Real Madrid i to je definitivno dokaz da je pritisak UEFA urodio plodom.

Oglasi

Zašto je kažnjen Juve?

Juventus je kaznu oduzimanja bodova dobio nakon što je u akciji 'Prizma' otkriveno kako je bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom pandemije koronavirusa.

Stara dama je isplaćivala određene novčane iznose u tajnosti na račun svojih fudbalera i to je na kraju rezultirali oduzimanjem bodova te drakonskim kaznama za njihove nekadašnje funkcionere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je nekadašnji sportski direktor Fabio Paratici kažnjen suspenzijom iz fudbala od dvije i po godine, a bivši predsjednik Andrea Agnelli na dvije godine.

Dvije godine suspenzije dobio je i Maurizio Arrivabaene, Federico Cherubini na godinu i četiri mjeseca, a Pavel Nedved na osam mjeseci.Žalbe za poništenja kazne odbijena su za Agnellija, Paraticija, Cheribinija i Arrivabaene, dok je Pavelu Nedvedu ukinuta suspenzija od osam mjeseci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije