Chelsea nastavio s rasprodajom: Konačno postignut dogovor oko Masona Mounta!

Seli iz Londona

Chelsea nastavio s rasprodajom: Konačno postignut dogovor oko Masona Mounta!

Edmir Škorić

Manchester United postigao je dogovor s Chelseajem o potpisivanju Masona Mounta u ugovoru vrijednom oko 70 miliona eura.

United je prošle sedmice po treći put odbijen od Chelseaja, ali su sada pristali platiti oko 70 miliona eura s bonusima za englekog reprezentativca, kojem je bila ostala još samo godina ugovora sa londonskim klubom.

Mount je dobio dopuštenje da se podvrgne ljekarskom pregledu i finalizira lične uslove, a klubovi su spremni završiti papirologiju i tako okončati još jednu ovoljetnu transfer sagu.

Mountova želja je bila da ode u Manchester United, Chelsea ga je planirao zadržati, no shvativši da igrač ne planira produžiti ugovor koji ističe sljedećeg ljeta, preostalo je samo da ga proda.

Mount je već osmi važan igrač koji je ovog ljeta napustio Chelsea, prethodno su četvorica završila u Saudijskoj Arabiji: N'Golo Kante, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly i Hakim Ziyech, dok je Mateo Kovačić prešao u Manchester City, a Cesare Azpilicueta odlazi u Inter kao slobodan igrač. Kai Havertz je neposredno prije Mounta otišao iz kluba i potpisao za Arsenal.

Oglasi

Unitedov menadžer Erik ten Hag označio je 24-godišnjeg Mounta kao glavnu metu za jačanje kreativnosti u sredini terena. Na njega se gleda kao na nadogradnju Christiana Eriksena.

Mount je na Stamford Bridge došao iz Derbyja 2019. godine, s tim da je prethodno ponikao u londonskom klubu. Prošle sezone je na 35 utakmica postigao tri gola uz devet asistencija.

Sjajni veznjak je osvojio Ligu prvaka 2021. godine s Chelseajem, Svjetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope, Omladinsku Ligu prvaka...

U dresu engleske reprezentacije je postao standardan u posljednje vrijeme i u seniorskoj vrsti je na 36 uitakmica postigao pet golova.

Čini se da mu dosta toga polazi za rukom u posljednje vrijeme, pošto je nedavno uočen na grčkom otoku sa američkom manekenkom Claire Grossman.

"Mason i Claire su se zbližili u posljednjih nekoliko mjeseci i imaju mnogo zajedničkih prijatelja. Oboje vole modu i uživaju dijeliti svoje fotografije na društvenim mrežama dok idu na razna putovanja", rekao je izvor blizak paru za The Sun.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Masona (24) je časopis Tatler prošle godine proglasio najpoželjenijim muškarcem u Britaniji. Ovo je za njega početak nove ljubavne romanse nakon što je 2021. godine ostavio dugogodišnju djevojku Chloe Wealleans-Watts.

Što se tiče Claire, ona je prošle godine odletjela u London i podijelila snimku Masona kako igra na Chelseajevom Stamford Bridgeu u pobjedi 1:0 protiv Newcastle Uniteda. Malo po malo, njih dvoje su se zbližili i sada dijele sretne trenutke dok uživaju u čarima ljeta na grčkom otoku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvis1987
Top je igrac jos dok je igrao za Derby County gledao sam ga
0 0
Chelsea1
Jest bas bio vazan kao i Cucurela
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi