Petkovićeve riječi nakon Livajinog odlaska odzvanjaju Splitom: Rekao je ono što se usuđuju rijetki!
Foto: Tim Dubravec/Cropix

Kapiten Hajduka se oprostio od reprezetnacije

Petkovićeve riječi nakon Livajinog odlaska odzvanjaju Splitom: Rekao je ono što se usuđuju rijetki!

Admin Čaušević

Marko Livaja se u nedjelju iznenađujuće oprostio od reprezentacije Hrvatske te je tako na neki način na cjedilu ostavio Vaterne pred važne mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Livaja je putem objave na Instagramu obavijestio javnost da više neće igrati za nacionalni tim nakon 21 odigrane utakmice i četiri postignuta gola uključujući i jedan na Mundijalu u Kataru kada su Vatreni bili bronzani.

Kapiten Hajduka nije otkrio stvari razlog oproštaja od Vatrenih, ali sigurno je jedan od razloga netrpeljivost sa navijačima pojedinih klubova, prije svih Rijeke s kojim se i sukobio na Rujevici.

Pod velikim znakom pitanja za septembarske mečeve je i Bruno Petković jer iznenadni oproštaj Livaje i povreda Andreja Kramarića su stvorili velike probleme Zlatku Daliću.

Kada se sukobio sa navijačima na Rujevici, Petković je bio jedan od rijetkih koji su po strani ostavili rivalstvo Dinama i Hajduka te je stao rame uz rame napadačem splitskih bijelih.

Oglasi

Upravo iz tog razloga, dan nakon oproštaja Livajinog, među Splićanima je krenula pozitivna priča o ponašanju Petkovića i njegovom potezu od prije desetak mjeseci.

Naime, Splićani se uveliko sjećaju riječi Petkovića koje je izgovorio prilikom dočeka Vatrenih nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu.

"Mi iz HNL-a najbolje znamo koliko je podjela na sjever i jug, kolika je podjela na Dinamo i Hajduk i ovih mjesec dana svi smo živjeli kao jedno. Mislim da je to najveća nagrada koju mi igrači možemo dobiti", kazao je tada Petković.

Upravo zbog tih riječi kapiten Dinama je porastao u očima svim većini Hajduka i jedan je od rijetkih članova Modrih koji nije omražen na Poljudu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Petković je jedan od rijetkih koji je javno podržao Marka Livaju i upravo bog toga će uvijek imati moj respect. Lik je igarč Dinama, ali uvik je bia fer i korektan, čak je i na dočeku reprezentacije prvo istaknuo da nije bitno sjever-jug, Dinamo-Hajduk", jedan je komentara navijača Hajduka koji je postao viralan.

Kao što je poznato Petković je rođen u Metkoviću pa možda i iz tog razloga maksimalno nastoji da smiri tenzije te da u prvi plan stavlja zajedništvo, a ne rivalstvo Hajduka i Dinama koje ponekad prelazi granice normalnog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti