Neueru za grešku sezone kriv teren: Travnjak Santiago Bernabeua nazvao je krtičnjakom

Loš izgovor ili?

Neueru za grešku sezone kriv teren: Travnjak Santiago Bernabeua nazvao je krtičnjakom

Eldar Ganibegović

Manuel Neuer je osim poljskih sudaca jedan od tragičara ispadanja Bayerna iz Lige prvaka, a sada dolazi njegova izjava u kojoj za veliku grešku koju je uradio krivi teren.

Prije dvije noći su se u polufinalu Lige prvaka sastali Real Madrid i Bayern. Kraljevi su slavili s 2:1 i s ukupnih 4:3 prošli u finale takmičenja.

Bayern je prolaz imao u džepu. Vodio je s 1:0 sve do pred sami kraj utakmice kada Real Madrid postiže dva gola i dolazi do trijumfa.

Nakon što je tokom cijele utakmice maestralno branio i u više navrata spašavao Bayern, Manuel Neuer u 88. minuti čini nevjerovatnu grešku.

Odbranio je jedan udarac, a onda ispustio loptu. Rezervista Joselu bio je u naleti i zakucao loptu u mrežu, a nedugo zatim postigao i drugi gol za kraj priče.

Manuel Neuer za grešku sezone koju je napravio krivi teren. Travnjak Santiago Bernabeu stadiona nazvao je krtičnjakom.

Oglasi

"Moram biti iskren i reći da sam očekivao loptu na drugačiji način, više prema prsima. Nažalost, otišla je malo više prema gore, ali nisam očekivao da će biti krtičnjak na travi i da će se lopta tako odbiti. Zato mi je bilo teško uhvatiti loptu. Joselu je onda stigao brže na nju i to je bilo jako teško braniti", rekao je Neuer.

Tako ove sezone Bayern i Neuer ostaju bez ijednog osvojenog trofeja. Liga prvaka je bila posljednja nada.

Odmah na startu sezone u njemačkom Superkupu ih je razmontirao RB Leipzig, Saarbrucken je bio bolji u DFB-Pokalu, dok je Bayer Leverkusen počistio sve u Bundesligi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid će finale Lige prvaka igrati 1. juna na Wembleyju od 21:00, a protivnik će biti još jedna njemačka ekipa, Borussia Dortmund. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edolino
Nije krivio teren jazavci..vec je Samo dao Komentar kao da je Krticnjak Bio Pa Mu je lopta vise prema vratu isla a ne prsima..!! KAKVE GLUPOSTI VOLITE PISATI DA TO NIJE NORMALNO
1 0
FudbalskiGenije
Kriv sudija, kriv teren, kriv vazduh. Ima li ko da nije kriv
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti