Manchester City postao prvi klub u ligama petice koji je dao preko 100 golova u svim takmičenjima

Građani vrlo efikasni

Manchester City postao prvi klub u ligama petice koji je dao preko 100 golova u svim takmičenjima

Fudbaleri Manchester Cityja danas su porazili na gostovanju Huddersfield sa visokih 3:0 u okviru Premiershipa i na taj način još jednom pokazali da ove sezone nemaju nikakvih problema sa realizacijom.

City postiže golove kao na traci, a to su brojni klubovi dobro osjetili na svojoj koži ove sezone. Građani su zbog toga najefikasniji klub u ligama petice.

Oni su naime u svim takmičenjima do sada, računajući i današnja tri, postigli čak 102 pogotka. Iza sebe za sada ostavljaju moćni PSG koji je postigao čak 12 golova manje, a dalje slijedi Barcelona sa 78, pa Sevilla (71) i Tottenham (70).

Naravno, obzirom da je još uvijek januar mjesec u toku, veliko je pitanje na kojem broju će se Građani zaustaviti na kraju sezone.

City poslao službenu ponudu za Evertona Soaresa

Iako nema problema sa efikasnošću, Pep Guardiola namjerava dovesti još jednog ofanzivca. Manchester City je napravio jako dobar potez dovođenjem Gabriela Jesusa 2017. godine iz Palmeirasa, a uskoro bi engleski šampion mogao dovesti još jednu zvijezdu iz Brazila.

Veoma brzo bi se ekipi sa Etihada mogao pridružiti još jedan brazilski fudbaler. Everton Soares iz Gremija meta je Građana, a ESPN tvrdi kako je City već poslao službenu ponudu od 55 miliona eura.

Ovaj 22-godišnji krilni fudbaler može igrati i na mjestu klasičnog napadača. I ranije se povezivao sa prvakom Engleske, ali do transfera nije došlo.

Ipak, čini se kako bi transfer Soaresa sada mogao biti gotova stvar. Sam fudbaler je to nagovijestio tako što je prestao pratiti svoj aktuelni klub na Instagramu.

To je sasvim sigurno tiha poruka da želi otići. City je poslao ponudu i sada se čeka odgovor brazilskog velikana za koje je u ovoj sezoni Soares postigao 10 golova u 27 nastupa.

Soares je član prvog tima Gremija postao sa 18 godina, a dosad je odigrao 132 utakmice, a postigao je 31 gol i upisao je devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi