Modrić ovakve uvrede o svojoj igri do sada nije doživio u karijeri

Sigurno da će razmisliti o ostanku u Madridu na kraju sezone

Modrić ovakve uvrede o svojoj igri do sada nije doživio u karijeri

Samir Mlaćo

Real Madrid je nakon produžetaka savladao 5:3 ekipu Atletica u polufinalu španskog kupa, a samim tim vidjeli smo dosta uzbuđenja.

Real je na kraju zasluženo slavio u saudijsko Rijadu, a iskusni Hrvat Luka Modrić upisao je asistenciju. Ipak, a popularna Marca je žestoka oplela po Hrvatu.

Bile su to zaista brutalne riječi, kao jasna poruka da treba napustiti Kraljeve na kraju sezone, a upravo tada mu istiće važeći ugovor i teško da će biti produžen.

"Modrić je pokušavao da igra, ali nije imao snage ni prostora. Prvi gradski derbi je bio najgori igrač ove sezone, a ništa bolji nije bio ni ova put. Kada je on izašao, Real je proigrao. Modrić nije za početnih 11, a Kroos jeste i to se opet pokazalo", navodi ovaj list.

Navode da su godine veliki problem Modrić i da ne možete dobijati bitke na sredini terena kao nekada, te da je Real proigrao kada je on izašao u 67. minuti.

Oglasi

Kritike su otišle i za trenera Reala Carla Ancelottija za kojeg smatraju da nije trebao u prvu postavu staviti Modrića.

"Kroos je pasio Real, a veliko iznenađenje je što je ostao na klupi. Kada je ušao povezao je igru i donio finale. Držao je loptu, on zna šta sa njom te je Real tada dobio mozak. Definitivno se to vidjelo kada je Modrić izašao, a Kroos ušao".

Navode da Real ima snagu, ali da su potrebni mnogo brži i okretniji nogometaši, te da je to postava sa Camavingom, Bellinghamom, Valverdeom, Viniciusom..., ali nikako sa Modrićem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na društvenim mrežama se također pojavljuju video koja ismijavaju igru Modrića, no to je sasvim normalno u svijetu nogometu. Legendarni Hrvat obilježio je jedno poglavlje u Madridu, ali svjestan je i da će biti kritika. Teško je i zamisliti da ga uopšte dotiču komentari i kritike, a i sam je priznao da će se povući kada osjeti da je vrijeme za to.

Već 12 godina je u Realu, trenutno ima 38 godina, ali jasno je da može napraviti još jedan veliki transfer na neku egzotičnu destinaciju. Da li će se to desiti već na ljeto, ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi