"Neustrašivi" je plaćen silan novac, ali kad stane u živi zid postane "zaleđen"

Evidentno je da je plaćen više nego što vrijedi

"Neustrašivi" je plaćen silan novac, ali kad stane u živi zid postane "zaleđen"

Admin Čaušević

Igrači koji su plaćen ogroman novac su vrlo često na udaru poslije svake njihove greške, tako je i sa čovjekom koji djeluje neustrašivo u duelima, međutim kada stane u živi zid djeluje uspavano.

Jedan od derbija engleskog Liga kupa igrao se na Etihadu. Manchester City je bio domaćin Chelseaju i na kraju su Građani slavili sa 2:0.

Prvak Engleske je bez većih problema prošao dalje te su se još jednom potvrdili kao pravi eksperti za ovo takmičenje i rutinskog odrađivanje posla.

Gosti iz Londona su uspjeli izdržati prvo poluvrijeme, a Edourad Mendy je prvi put loptu iz mreže morao vaditi u 53. minuti.

Lijep gol iz slobodnog udaraca sa ivice kaznenog prostora postigao je Ryad Mahrez, ali dojam je da je golu kumolava i užasna reakcija Kalidoua Koulibalyja.

Oglasi

Senegalski štoper se "zaledio" u živom zidu, dopustio je da lopta prođe pored njega kao da ga nema te je Mendyja ostavio bez šansi.

Na usporenom snimku se može vidjeti kako iskusni defanzivac bulji u loptu bez pokušaja da je blokira, prvenstveno zbog usporene reakcije.

Dok je igrao za Napoli Koulibaly je bio jedan od najboljih defanzivaca svijeta, na Stamford Bridgeu je trebao biti dostojna zamjena za Antonija Rudigera, ali stvari ne idu po planu.

U duelima je neustrašiv, poznat je po svojoj borbenosti te uvijek daje sve od sebe, ali čini se da kada treba stati u živi zid, tu se baš i ne snalazi najbolje.

Posljednja tri ligaška meča nije uopšte igrao što je najbolji pokazatelj da i trener Graham Potter i nije zadovoljan formom defanzivca iz Senegala.

Podsjećanja radi, Koulibaly je u Chelsea stigao ljetos iz Napolija za 38 miliona eura, uloženi novac za sada nije opravdao.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
2 1
K79
strasan trener ovaj Poter
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije