Izgleda da nema nazad: Poslije izjave Kimmicha sve je jasno, samo je još jedan upitnik iznad glave

Kimmich napušta Bayern

Izgleda da nema nazad: Poslije izjave Kimmicha sve je jasno, samo je još jedan upitnik iznad glave

Eldar Ganibegović

Joshua Kimmich napustit će Bayern. Gotovo je to sigurno nakon njegove posljednje izjave, a ostaje još samo pitanje gdje će otić. Real Madrid i Barcelona su u igri.

Bayernova zvijezda, Joshua Kimmich, potpisala je ne tako davno produženje ugovora do ljeta 2025. godine. No, čini se da će saradnja s Bayernom biti okončana već ovog ljeta.

Jasno je da Bayern, ako želi da zaradi na njemu, mora da ga proda ovog ljeta, eventualno na zimu za još manji iznos, te se sve više priča o narednoj destinaciji ovog sjajnog fudbalera.

Sutra se Bayern i Real Madrid u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka sastaju u Minhenu, a na press konferenciji pred ovu utakmicu bilo je govora i o Kimmichovoj situaciji.

Upitan je da li će otići. Za njega se interesuju i Real Madrid i Barcelona. Iako je rekao da o tome ne razmišlja, iz njegovih izjava da se naslutiti da se bliži kraj njegovoj avanturi na Allianz Areni.

"Trenutno ne razmišljam o tome. Kao što sam rekao, prvo ću razgovarati sa Bayernom. Ali, naravno, Barcelona i Real Madrid su nevjerovatni klubovi s nevjerovatnom historijom.

Oglasi

Prednost je što možete govoriti u svoje ime, ali to može biti i nedostatak. Ponekad je teško pričati o sebi. Vi ste odgovorni za svoju odluku. Ovo mi je najvažnije - da budem za stolom, da direktno čujem šta kažu nadležni i da mogu direktno da razgovaram sa klubom i trenerom. Ovo mi pomaže da donesem veoma dobru odluku za moju porodicu i sebe.

Želim da razgovaram sa Bayernom. I kada to uradim, neću izaći i razgovarati s novinarima o tome. Fokusiran sam samo na dva meča s Real Madridom" , rekao je Nijemac.

Špekuliše se i o cijeni koju je Bayern za njega postavio. Navodno se radi o iznosu između 60 i 70 miliona eura, što je opet prednost za Real Madrid u odnosu na Barcelonu, s obzirom na finansijsku sitauciju u kojoj se Blaugrana nalazi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče utakmice Bayerna i Real Madrida, ona se igra sutra na Allianz Areni s početkom u 21 sat i vidjet ćemo može li bavarski gigant nešto napraviti u ovom takmičenju.

Podsjetimo, njemački Superkup je pripao RB Leipzigu, Bundesliga Bayer Leverkusenu, DFB-Pokal će također u Leverkusen ili Kaiserslautern (finale 25. maja) i Liga prvaka je jedino preostalo takmičenje gdje Bayern može do trofeja. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0
zajid08
Gotovo je to sigurno nakon njegove posljednje izjave, a ostaje još samo pitanje gdje će otiĆ. Bože sačuvaj, ko sve radi kao novinar....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi