Portugalac odbio nekoliko ponuda zbog velikana, njegova želja je sada svima poznata

Jose se uskoro vraća

Portugalac odbio nekoliko ponuda zbog velikana, njegova želja je sada svima poznata

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho već mjesecima je bez kluba, ali vjeruje se da će od ljeta sjediti na klupi jednog od velikana.

U januaru ove godine Mourinho je dobio otkaz u Romi i od tada se svakodnevno špekuliše o tome gdje bi mogao da nastavi svoju vrhusnku trenersku karijeru.

Imao je Jose neke ponude na stolu, navodno ih je odbio, a njemački Bild uvjerava da je to uradio zbog Bayerna, ističući da uči njemački jezik i da ima namjeru voditi bavarskog giganta.

No, pita se novinar Bilda, ali i mnogi navijači Bayerna, da li je Jose prava osoba za klupu rekordnog njemačkog prvaka s obzirom na nešto defanzivniji stil u odnosu na onaj koji godinama gaje na Allianz-Areni.

Ovo nije prvi put da se Mourinho povezuje s Bayernom, a sada kada je jasno da će Thomas Tuchel otići na kraju sezone, Portugalčevo ime se počelo još jače povezivati sa Nijemcima.

Oglasi

Bayern već neko vrijeme pokušava da riješi pitanje trenera. Prva želja bio je Xabi Alonso, ali je Španac odlučio ostati na klupi Bayera s kojim je osvojio titulu.

Čak su se nadali dolasku Jurgena Kloppa, ali Nijemac želi pauzu do ljeta 2025. godine nakon što napusti Liverpool. Zinedine Zidane je bio kandidat, no ni od Francuza očito ništa, a Ralf Rangncik ostat će na klupi Austrije unatoč interesu iz Minhena.

Unai Emery i Roberto De Zerbi su također u opticaju, ali je gotovo nemoguće reći ko će na kraju dobiti priliku da vodi jednu od najboljih ekipa u Evropi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayerna u međuvremenu čeka pakleno gostovnje u Madridu u revanšu polufinala Lige prvaka, gdje će pokušati da izbori finale i na kraju sezonu završi osvajanjem trofeja. Time bi se svakako zaboravilo sve ono prethodno loše ove sezone što se dogodilo, uključujući neke teške poraze, izgubljenu titulu, rano ispadanje iz Kupa i poraz u meču Superkupa Njemačke.

Bavarci su u prvoj utakmici protiv Reala bili zaista dobri i sa potpunim pravom se mogu nadati da će izboriti ulaznicu za Wembleyja, a ondje bi sve bilo moguće protiv pobjednika meča Borussia D. - PSG (1:0).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti