S Redsima se borio za titulu, sada (pre)rano objavio kraj karijere

Problemi s povredama

S Redsima se borio za titulu, sada (pre)rano objavio kraj karijere

Edmir Škorić

29-godišnji Jon Flanagan, bivši igrač Liverpoola i Glasgow Rangersa, prijevremeno je okončau karijeru iz zdravstvenih razloga.

Flanagan je dijete Liverpoola, a najbolju sezonu imao je 2013/14 kada je bio glavni defanzivac Redsa koji su se do kraja borili za titulu protiv Manchester Cityja, ali na kraju su morali da se zadovolje drugim mjestom.

Sam Flanagan iste je sezone debitovao i za englesku reprezentaciju, a nastup u prijateljskoj utakmici protiv Ekvadora (2:2) pokazao se kao prvi i posljednji u njegovoj karijeri.

Nakon sjajne sezone, Engleza su počeli pratiti veliki problemi s koljenom zbog kojeg je pauzirao godinu i po. No, po povratku više nije bio isti. Ne samo u Liverpoolu, već iu Burnleyju, Bolton Wanderersima i Glasgow Rangersima, gdje ga je vodio bivši saigrač Steven Gerrard.

Flanagan je 2020. godine potpisao ugovor s belgijskim Charleroijem, ali tu nije čak ni debitovao.

Od tada je u godinu i pol odigrao samo 300 minuta u drugoj danskoj ligi u HB Kogeu. Sada je u 29. godini donio odluku da okonča svoju karijeru.

Oglasi

"Nažalost, nakon pomnog razmatranja donio sam najtežu odluku. Odluka o prekidu profesionalne karijere", napisao je Jon Flanagan, dodavši:

"Posljednjih 14 mjeseci davao sam sve od sebe da se oporavim od posljednje operacije koljena. Nažalost, moje dugoročno zdravlje mora biti na prvom mjestu, pa nakon odgovarajućih ljekarskih konzultacija znam da je jedina prava odluka da se povučem iz fudbala".

"Moj san kao dječaka bio je igrati fudbal i danas s ponosom mogu reći da sam taj san živio. Ne samo tako što sam igrao i bio kapiten svog matičnog kluba, Liverpoola, već i igrajući za svoju zemlju. Ova će sjećanja biti vječna pa sam zahvalan što sam mogao doživjeti nešto o čemu drugi mogu samo sanjati", sažeo je Englez koji je najavio i ostanak u fudbalu, ali u "drugoj ulozi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Flanagan je karijeru završio s 46 nastupa u Premier ligi. Mnogi bivši igrači Liverpoola poput Dejana Lovrena, Jamiea Carraghera ili Martina Škrtela komentarisali su ispod njegove objave na Instagramu, odavši mu priznanje za sve.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi