Joan Laporta izabran za predsjednika Barcelone!

Vraća se u klub

Joan Laporta izabran za predsjednika Barcelone!

Endin Čaušević

Joan Laporta pobijedio je danas na izborima za predsjednika Barcelone.

Barcelona je nekoliko mjeseci bila bez predsjednika nakon što je Josep Maria Bartomeu podnio ostavku. Prvobitno su izbori trebali biti održani 24. januara, ali su zbog pandemije odgođeni za 7. mart.

Navijači katalonskog kluba su mogli birati između Joana Laporte, Victora Fonta i Tonija Freixe, a na kraju je ubjedljivo slavio Laporta koji je dobio čak oko 58% glasova. Nakon što je postalo jasno da Laporta sigurno slavi Font i Freixa su napravili odličan potez i došli u Laportin štab da mu čestitaju na pobjedi.

Laporta će se tako vratiti na funkciju predsjednika Barcelone koju je s dosta uspjeha obavljao od 2003. do ljeta 2010. godine. Tada je napravio pravi remont u klubu i Barcelona je imala fantastične rezultate.

Njegovim odlaskom sve je krenulo nizbordo, ali je Laporta najavio da će vratiti klub gdje je bio prije deset godina. Također, obećao je i ostanak Lionela Messija i najavio da će već večeras održati razgovor s njegovim ocem Jorgeom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da je pred Laportom veliki posao, ali i teret jer je dobio ogromnu podršku. Svaki potez će se pomno pratiti, ali poručio je da je itekako spreman za sve izazove koji ga čekaju.

Podsjećamo, dok je bio predsjednik Barcelona je u njegovom mandatu osvojila 12 titula. Četiri La Lige, dvije Lije prvaka, tri Superkupa Španije, Kup kralja, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582737595
Više od kluba, Visca el barca
8 13
user1606950187
Ne vejrujem mozda kup osvojimo ligu i to je odvoljno sledece godine tek ce barca biti prAVA dok se posloze igraci i postava ima preko 10 dobrih mladih igraca msm oko 18g Pedri ,Moriba,Puig,Fati,Mingueza,Dest,Arauho,Trinkao
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi