Jevrić: Želja izbjeći poraz na Pecari

Trener Mladosti pred Široki Brijeg

Jevrić: Želja izbjeći poraz na Pecari

Mladost iz Velike Obarske na otvaranju sezone iznenađujuće je otkinula bod Širokom Brijegu koji je u to vrijeme sa uspjehom igrao u pretkolu Evropske lige.

Imali su na tom meču i jedni i drugi po nekoliko dobrih prilika za gol, ali se mreže u Bijeljini toga dana nisu zatresle. Uzvrat par mjeseci kasnije na programu je na stadionu Pecara, a trener Mladosti Dušan Jevrić bez obzira na neminovnu ulogu autsajdera nada se pozitivnom rezultatu.

„Nema kalkulacija, želje su jasne, mi ćemo se postaviti s ciljem da izbjegnemo poraz na Pecari. Pozitivnim razmišljanjem uz pravi pristup igrača možemo do iznenađenja. Imamo dosta problema oko sastavljanja tima, ali ja sam optimista i vjerujem u svoje igrače,“ izjavio je Jevrić.

Mladost sutrašnji meč dočekuje oslabljena obzirom na izostanak golmana Bojana Tripića, a nedostajat će i Vlado Marković, odnosno Mirolsav Jevtić , koji su prikupili po tri žuta kartona. U tim se nakon duže pauze vraćaju najiskusniji igrači u redovima Mladosti Perica Trifković i Dragan Anđelić, što će predstavljati veliko ohrabrenje za trenera Jevrića..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.