Romantici u ekstazi: Vardy vratio Leicester u elitu i odlazi nakon 12 godina, novi klub je kao bajka

Od ljeta je slobodan igrač

Romantici u ekstazi: Vardy vratio Leicester u elitu i odlazi nakon 12 godina, novi klub je kao bajka

Admin Čaušević

Izgleda da se bajka Jamieja Vardyja sa Leicester Cityjem bliži kraju nakon što je sada već legendarni napadač uspio vratiti Lisice u Premiership nakon samo jedne sezone u Championshipu.

Vardy je zabio dva gola u gostujućoj pobjedi Leicestera nad Preston North End sa 3:0 te se na taj način nakon ispadanja u niži rang prvak Engleske iz prvog pokušaja vratio u Premiership.

Legendarnom 37-godišnjaku ističe ugovor na kraju sezone i postoje nedoumice oko njegove budućnosti na King Power.

"Još nisam spreman objesiti kopačke, noge su u redu. Osjećam se u formi kao i prije, pa ćemo vidjeti što će se desiti", rekao je Vardy pred utakmicu protiv Prestona.

Vardyjeva bajka sa Leicester Cityjem traje od 2012. godine, a sada se prema najavama sa Ostrva sprema nova i bivši engleski reprezentativac bi mogao završiti čak u trećoj ligi.

Naime, Wrexham je klub koji također na svoj način posljednjih godina piše historiju. Napredak ovog kluba je bajkovit i u novoj sezoni će igrati u League One.

Oglasi

Upravo, pojedini mediji na Ostrvu Wrexham spominju kao Vardyjevu posljednju destinaciju u karijeri i to za užitak mnogih fudbalskih romantika.

Vardy je stekao ime u nižim ligama prije nego što se pridružio Leicesteru, a zvijezde Hollywooda Ryan Reynolds i Rob McElhenney bez dileme bi potpisali sjajnog fudbalera.

Odlazak u Wrexham bi bio izuzetno romantičan i ta opcija ima visoke šanse da se ostvari pošto mu Leicester City još nije ponudio nastavak saradnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogao je iskusni golgeter otići i u Saudijsku Arabiju, nuđen mu je ogroman novac. Al Khaleej je bio ozbiljno zagrizao, ali je on tu opciju prekrižio.

Vrhunac karijere Vardy je s Lisicama doživio svakako 2016. godine kada je na senzacionalan način osvojen Premiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi