Leko je u Hajduku već zaboravljen, ali sada ga čeka novi trenerski izazov
FOTO: Paun Paunovic/CROPIX

Dobro poznaje ligu

Leko je u Hajduku već zaboravljen, ali sada ga čeka novi trenerski izazov

Samir Mlaćo

Bivši trener Hajduka Ivan Leko neće dugo biti bez posla.

Naime, mediji u Belgiji prenose da je Leku blizu preuzimanja Standard Liegea iz Belgije i čini se da će posao uskoro biti završen.

Leko se nije proslavio u Hajduku i Splićani su odlučili da rastankom sa njim dobiju pozitivni šok, što im je na kraju pošlo za rukom sa Mislavom Karoglanom. Završili su kao jesenji prvaci i sa pravom vjeruju da će na kraju sezone biti prvaci.

Leko je sve mogao pratiti u miru, ali očigledno da već ima konakte sa potencijalnim klubovma. Belgijanci navode da je Standard otpustio Carla Hoefkensa i krenuo u potragu za novim trenerom.

Potreban im je slobodan trener i koji već ima iskustva u Belgiji, a Leko to ispuavanja.

On je igrao u Belgiji, a zatim radio i kao trener Sint Truidena, Club Bruggea i Antwerpa te dobro poznaje stanje u belgijskom nogometu.

Oglasi

Belgijanci su trenutno na odmoru, a pripreme počinje već naredne sedmice. Do tada u Standardu moraju sve riješiti po pitaju novog trenera i biće poznato ko će povesti ekipu na pripreme u Španiju.

Standard je prvi dio sezone završio na devetom mjestu, što je veliko razočarenje za čelnike kluba, te same navijače. Svi oni nadali su se mnogo boljoj sezoni, ali ništa nije išlo po planu.

Zbog toga sada žele pozitivni šok kako bi ekipa krenula ka gornjem dijelu tabele.

Kada je sam Leko u pitanju, on će navijačima Hajduka ipak ostati u lijepom pamćenju. Devet mjeseci je radio kao glavni trener, a donio je trofej.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Radilo se o trofeju Kupa Hrvatske, što je donijelo veliku proslavu za navijače Hajduka i nevjerovatne scene. Svi su se nadali da će na krilima tog trofeja Leko podići i trofej u prvenstvu, no nekoliko utakmica brzo je donijelo razočarenje.

Pritisaka navijača je bio veliki i odlučeno je da Leko ide, a stigao je Karoglan i za sada mu ide veoma dobro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi