Inter želi Didera Drogbu
Foto: EPA

Legenda na Meazzi?

Inter želi Didera Drogbu

Midhat Šljivak

Nekadašnji napadač Chelseaja Didier Drogba zainteresovan je za prelazak u Inter.

Drogba je proteklu sezonu proveo u Chelseaju s kojim je osvojio naslov prvaka Engleske. Ipak, ugovor mu je istekao na kraju sezone, te će 37-godišnji napadač slobodan u izboru nove sredine.

Ponuda za legendarnog napadača ne nedostaje. Prvu ponudu mu je uputila američka ekipa Chicago Fire, a Drogbu u svojim redovima želi vidjeti i Inter iz Milana.

Drogba ne bi imao ništa protiv da zaigra na Giuseppe Meazzi.

"Nisam najbolje upućen u situaciju oko Intera. To je veliki klub i ako bi me kontaktirali, rado ću poslušati njegovu ponudu. Trenutno pregovaram s jednim klubom iz MLS-a. Inter je opcija ako me stvarno žele", rekao je Drogba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni napadač je osam godina karijere proveo u Chelseaju, s kojim je osvojio gotovo sve trofeje, a u bogatoj karijeri je nastupao za Le Mans, Guingamp, Marseille, Shanghai i Galatasaray.

U dresu Plavaca je postigao 163 pogotka, te je četvrti strijelac tima svih vremena.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti