Interovim igračima je dopušteno da se priključe reprezentacijama

Sky Sport tvrdi

Interovim igračima je dopušteno da se priključe reprezentacijama

Edmir Škorić

Najnoviji slučaj koronavirusa ne sprječava Inter da nastavi s treniranjem i igrači mogu putovati na međunarodne dužnosti, navodi Sky Sport Italia.

Nekoliko igrača Intera pozitivno je na koronavirus, zbog čega je cijeli tim morao u izolaciju, a utakmica sa Sassuolom, koja je planirana za subotu, otkazana je, odnosno odgođena za neki kasniji termin.

U međuvremenu je lokalno zdravstveno tijelo bilo zabranilo igračima Intera da napuštaju zemlju, ali čini se da će na kraju ipak svi oni koji danas budu negativni na testu, moći da se priključe svojim nacionalnim timovima.

Igrači moraju putovati privatnim avionima, trenirati u sportskom centru svoje reprezentacije i vratiti se u svoje prebivalište.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sky Sport Italia naglašava da su nacionalne selekcije podnijele zahtjeve s ciljem da mogu dobiti igrače za utakmice koristeći se UEFA-inim protokolom.

Hrvatska, Slovačka, Danska i Belgija zatražile su ovlaštenje za dopuštanje odlaska Marcela Brozovića, Ivana Perišića, Milana Skriniara, Christiana Eriksena i Romelua Lukakua na okupljanja. Danas je Maroko isto zatražio i od Achrafa Hakimija, a Rumunija želi imati na raspolaganju Ionuta Radua.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aldusss
Hahahahha kakva lakrdija
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi