Icardi potpisuje novi ugovor s nevjerovatnom otkupnom klauzulom

Inter se želi osigurati

Icardi potpisuje novi ugovor s nevjerovatnom otkupnom klauzulom

Endin Čaušević

Argentinski napadač Mauro Icardi bi na kraju ove sezone mogao napustiti redove Intera.

Icardi je već nekoliko sezona najbolji igrač Intera, ali je uspio do sada da odoli ponudama ostalih klubova. Međutim, mediji u Italiji vjeruju da će Argentianc ovog ljeta dignuti sidro i konačno se odlučio na iskorak u svojoj karijeri.

Čini se da su i Nerazzurri spremni da puste kapitena ovog ljeta, ali su svjesni da bi mogli mnogo zaraditi. Navodno, Inter i Icardi su dogovorili potpis novog ugovora kako bi postavili veću otkupnu klauzulu.

Kako piše Football Italia, Icardi će s Interom produžiti ugovor do ljeta 2023. godine, a njegova otkupna klauzula bit će čak 180 miliona eura. Ukoliko odluči i dalje ostati u Interu onda će Icardi prema novom ugovoru godišnje zarađivati osam miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti