Hakim Ziyech se neće vratiti u Chelsea
FOTO: EPA

Donio odluku

Hakim Ziyech se neće vratiti u Chelsea

Haris Zilić

Marokanski reprezentativac Hakim Ziyech (31) neće se ovo ljeto vratiti u redove Chelseaja iako mu ističe posudba u Galatasarayu gdje je igrao ovu sezonu.

Ziyech će ostati još jednu godinu na posudbi u Galati, a istanbulski klub će pregovarati sa Chleseajem oko moguće kupovine.

Marokancu se svidjelo u redovima Galate, ima vrlo dobru sezonu. U 21 utakmici u svim takmičenjima, zabio je osam golova i upisao četiri asistencije.

Sa Galatom je blizu i osvajanja naslova prvaka Turske.

U Chelseaju će pristati na novu posudbu, ali pitanje je kako će ići pregovori oko Ziyechovog otkupa ugovora.

Londonski klub neće sigurno Marokanca pustiti za mali iznos, a istanbulski tim je spreman ponuditi oko 15 miliona Eura što je oko pet miliona više od trenutne vrijednosti Ziyecha.

Oglasi

Prije dolaska u Cheslea 2020. godine Hakim Ziyech je pružao sjajne partije u dresu Ajaxa u koji je došao 2016. godine iz Twentea.

Prije Twentea nastupao je Heerenveen u kojem je prošao sve omladinske selekcije.

Kao omladinac nastupao je za mlade selekcije Nizozemske, ali kada je u pitanju "A" selekcija izbor je pao na Maroko.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tu vijest su 2015. godine sa oduševljenjem dočekali u Maroku, a u prethodnih devet godina skupio je 60 nastupa i postigao 22 gola za Maroko.

Sa Marokom je 2022. godine na Mundijalu u Kataru zauzeo četvrto mjesto što je najbolji rezultat jedne afričke reprezentacije u historiji Svjetskih prvenstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi