Lete za Pariz i žive svoje snove: Bivši fudbaler Barcelone svoju državu učinio ponosnom
FOTO: Twitter

Kompletiran fudbalski turnir na Olimpijskim igrama

Lete za Pariz i žive svoje snove: Bivši fudbaler Barcelone svoju državu učinio ponosnom

Haris Zilić

Kompletirani su učesnici fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, a ima i iznenađenja u vidu debitanata, a danas smo dobili i posljednjeg učesnika.

Po prvi put na Olimpijske igre plasirala se reprezentacija Gvineje, tačnije U23 selekcija ove zemlje kako je i pravilnik Olimpijskih igara gdje učestvuju U23 reprezentacije.

Gvineja je u finalu Interkontinentalnog baraža sa minimalnih 1:0 savladala Indoneziju i izborila kartu za Pariz.

Heroj Gvineje bio je bivši fudbaler Barcelone, a danas član getafe, Ilaix Moriba koji je postigao pogodak iz penala u 29. minuti utakmice.

Gvineja je ozbiljno shvatila ovu šansu kroz kvalifikacije i pozvali su najbolje igrače koje imaju trenutno u U23 kategoriji.

Tako su za ovu afričku selekciju igrali Sow iz Strasbourg, koji je i kapiten tima, zatim Bah iz Olmypiacosa, Keita iz Auxerea, Sylla iz Reimsa, Soumah iz Genta…

Oglasi

Dobilo smo sve učesnike Olimpijskog turnira u Parizu koji bi mogao biti veoma jak jer neke reprezentacije već najavljuju vrlo jake sastave, a poznato je da svaka selekcija može imati u sastavu i tri igrača starija od 23 godine.

Kompletirane su i sve grupe olimpijskog turnira u fudbalu, a Gvineja je smještena u grupu A sa domaćinom Francuskom, zatim SAD-om i Novim Zelandom.

U grupi B su selekcije Argentine, Maroka, Iraka i Ukrajine, a ovu grupu smatraju za najzanimljiviju.

Grupu C čine Španija, Egipat, Uzbekistan i Dominikanska Republika, a Španci su apsolutni favoriti grupe.

I konačno u grupi D u Parizu će igrati Izrael, Paragvaj, Mali i Japan i za ovo je grupa gdje je sve moguće jer su u pitanju četiri izjednačene selekcije.

Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe izborit će plasman u četvrtinu finala Olimpijskih igara.

Olimpijski fudbalski turnir otvaraju Argentina i Maroko, a taj susret se igra 24. jula od 15 sati. Poznato je da fudbalski turnir na Olimpijskim igrama počinje dva dana prije svečanog otvorenja Igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi