Guardiola pred Dinamo: Pa šta ako ne uspijemo? Neću se ubiti...

City ima pritisak da osvoji Ligu prvaka, ali Pep je miran

Guardiola pred Dinamo: Pa šta ako ne uspijemo? Neću se ubiti...

Edmir Škorić

Pep Guardiola inzistira na tome da nije opsjednut Ligom prvaka.

Guardiola radi fantastičan posao Manchester Cityju, no ima određenu vrstu pritiska zbog činjenice da ovaj klub još nije osvojio Ligu prvaka. Pep, koji ima iskustva osvanja trofeja Lige prvaka, ne brine zbog toga i ne prihvata takav pritisak na svoja leđa.

Pep je dva puta osvajao LP sa Barcelonom, ali u Bayernu i Manchester Cityju nije bio dovoljno uspješan, iako je osvajao ligaške naslove.

Prije susreta sa Dinamom u grupnoj fazi, u kojoj je City ogroman favorit na Etihadu, Pep je govorio upravo o tome da "mora osvojiti Ligu prvaka".

Kvote za meč City - Dinamo sve govore.

"Želim to osvojiti, ali ako ne uspijem, to mi neće promijeniti život. Neću se ubiti zbog toga", izjavio je Guardiola.

"Na mojoj prvoj konferenciji za novinare bilo je isto pitanje - vi ste ovdje da osvojite Ligu prvaka. Razgovarao sam s čelnicima kluba i oni mi to nisu rekli. Naravno da svi to želimo i da je to cilj, ali ne možemo to uraditi tek tako. Bio bih sretniji da osvojimo, ali to ništa ne bi promijenilo u mom životu", dodao je Pep.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upitan je li europski uspjeh sljedeći korak za City, koji je dominirao engleskim nogometom posljednje dvije sezone, Guardiola je rekao: "Da, definitivno, ali to ponekad nije moguće. Ponekad vam treba nekoliko godina, ponekad samo godina. Barcelona je prvi put 1992. godine bila prvak Evrope, a davno je formirana. Neću živjeti sljedećih 10 mjeseci misleći da ako ne osvojim Ligu prvaka, to će biti katastrofa. Moj život je svejedno super".

City je u prvom kolu grupne faze slavio u gostima kod Šahtara, a osim s Dinamom, igrat će njegov klub i protiv Atalante.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi