Već šest godina je član PSG-a, a odigrao je samo 19 mečeva: Parižani se riješili "parazita"

I zaboravili su da je i dalje u ovom klubu

Već šest godina je član PSG-a, a odigrao je samo 19 mečeva: Parižani se riješili "parazita"

Endin Čaušević

PSG je u prethodnih desetak godina imao nekoliko transfera koji nikome nisu bili jasni.

Među tim transferima je i poljski veznjak Grzegorz Krychowiak koji je u PSG stigao na ljeto 2016. godine iz Seville, a Parižani su ga platili čak 30 miliona eura.

Krychowiak je odirao dvije odlične sezone u dresu Seville i skrenuo je pažnju mnogih evropskih klubova, ali niko nije očekivao da će završiti baš u PSG-u.

No, Poljak se pokazao kao veliki promašaj francuskog kluba jer se uopšte nije naigrao, te je posljednjih pet godina igrao većinom na posudbama.

Krychowiak ima ugovor na još dvije godine i skoro svi su zaboravili da je još uvijek igrač PSG-a. Ljetos je otišao na posudbu u Krasnodar, ali nakon početka rata u Ukrajini napustio je ruski klub, te je drugi dio sezone igrao za AEK.

No, poljski veznjak se vratio ponovo u PSG i počeo je pripreme za novu sezonu. Ipak, jasno je da se tu neće zadržati i čini se da će se Parižani konačno riješiti Poljaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Fabrizio Romano objavio je da će Krychowiak vjerovatno karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. PSG je već u pregovorima sa Al Shababom i očekuje se uskoro zvanična potvrda jer je i Krychowiak dao zeleno svjetlo za ovaj transfer.

Krychowiak je u dresu PSG-a za šest godina odigrao samo 19 utakmica, a jedno vrijeme igrao je i za rezervni tim francuskog kluba.

Top Komentari

Halland
Bila bi idealno za saudijski klub da upare dva majstora svog posla Miralema i Krychowiaka,mislim da kad su spremni mogu igrat u bilo kojoj ligi svijeta
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi