Igra u životnoj formi, osvojio titulu s Leverkusenom, pa vodio trening njemačkog petoligaša

Zna čime će se baviti kada završi igračku karijeru

Igra u životnoj formi, osvojio titulu s Leverkusenom, pa vodio trening njemačkog petoligaša

Endin Čaušević

Švicarski reprezentativac Granit Xhaka prošlog ljeta potpisao je za Bayer Leverkusen i napravio odličan potez jer je s ovim klubom postao prvak Njemačke. Iako ima tek 31 godinu čini se da je već svima jasno čime će se Xhaka baviti nakon što okači kopačke o klin.

Xhaka je nakon sedam godina koliko je proveo u Arsenalu odlučio da se vrati u Njemačku, te je prošlog ljeta za 15 miliona eura prešao u Bayer Leverkusen.

Ispostavilo se da je Švicarac napravio sjajan potez jer je u prvoj sezoni došao do titule prvaka Njemačke s Apotekarima.

Xhaka je jedan od najstandardnijih igrača u ekipi Xabija Alonsa jer je u svim takmičenjima odigrao već preko 40 utakmica, a pored već osvojene Bundeslige njegov tim je u igri da osvoji Evropsku ligu i DFB Pokal.

Iako ovaj veznjak ima tek 31 godinu i jasno je da je pred njim još nekoliko sezona na vrhunskom nivou čini se da je već jasno čime će se Xhaka baviti kada odluči da završi svoju igračku karijeru.

Naime, Švicarac je već krenuo u UEFA-in program za trenersku licencu i radi punom parom da osigura A trenersku licencu u što skorije vrijeme.

Oglasi

Nakon osvojene titule s Leverkusenom ovaj 31-godišnjak se pojavio i na treningu njemačkog petoligaša Union Nettetala u sklopu programa za trenersku licencu, te je vodio trening ovog kluba.

[twitter]https://twitter.com/Football__Tweet/status/1785249736708002114[/twitter]

Jasno je da su igrači Union Nettetala bili oduševljeni kada su saznali da će Xhaka voditi njihov trening, te su svaki detalj pomno pratili kako bi pokušali da "upiju" što više stvari koje im je Švicarac objašnjavao.

On se najviše fokusirao na "defanzivni presing", te je igračima, ali i stručnom štabu ovog petoligaša dao nekoliko korisnih savjeta.

Oglasi

I sam Xhaka je ove sezone bio pomno fokusiran i na stvari koje je radio Xabi Alonso, te je pokušao da nauči što više od španskog stručnjaka što je jasan pokazatelj koliko ga zanima trenerski posao.

Xhaka s Leverkusenom ima ugovor do ljeta 2028. godine i jasno je da još uvijek nema namjeru da završava igračku karijeru, ali kada se odluči na takav korak jasno je da ćemo ga i dalje viđati u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I pored činjenice da je sezona u toku Xhaka svoje slobodno vrijeme koristi kako bi dobio A trenersku licencu i tome je veoma posvećen što najbolje pokazuje kakav karakter ima.

Xhaka je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima za Leverkusen odigrao 43 utakmice, dao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti