Cimirot je sinoć bio slavljenik, ali uskoro će u novu sredinu

Čini se da je vrijeme za rastanak sa Standardom

Cimirot je sinoć bio slavljenik, ali uskoro će u novu sredinu

Samir Mlaćo
Bh. reprezentativac Gojko Cimirot jučer je bio slavljenik.

Naime, Cimirot je upisao 200-ti jubilarni nastup za svoj Standard, no neće ga pamtiti po lijepom s obzirom da je ovaj klub pregažen sa čak 4:0 od ekipe Cercle Brugge koji sa klupe predvodi trener bh. porijekla Miron Muslić.

Cimirot je dobio uramljen dres sa brojem 200 uoči meča te aplauze navijača svog Standarda iz Liježa, a prema svemu sudeći napustit će ovaj klub.

Ugovor mu ističe ovog ljeta i već odavno se špekuliše da će blizu odlaska. Povezivao se sa engleskim Burnleyom, ali i sa nekoliko klubova u Belgiji.

U Standard je Cimirot stigao u januaru 2018. godine iz grčkog PAOK-a. Postao je nezamjenjiiv član prve postave i sigurno je opravdao očekivanja.

Oglasi

Gojko Cimirot karijeru je počeo u redovima Leotara iz Trebinja, a 2013. godine postaje član FK Sarajevo, gdje je igrao zaista fenomenalno pa dvije godine kasnije pravi milionski transfer u PAOK.

Cimirot je i standardan član reprezentacije Bosne i Hercegovine. Za Zmajeve je debitovao 2014. godine i skupio je ukupno 39 golova.

Zanimljivo da se protekle zime povezivao i sa FK Partizan, činilo se da je sve završeno, no iz Partizana su kasnije kazali da je Cimirot bio neozbiljan po pitanju dolaska u Beograd.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Sve je propalo i na kraju je Partizan ostao bez velikog poačanja, što se osjetilo i u prvenstvu, gdje su završili tek na četvrtom mjestu, što je svakako veliki neuspjeh.

Cimirot navodno ima i ponudu iz Saudijske Arabije, a šta će na kraju odlučiti ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi