Dinamo se naslađuje objavama na Instagramu, a onda su na scenu stupili Modrić, Gvardiol i Livaković
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Velika pobjeda Modrih u Rijeci

Dinamo se naslađuje objavama na Instagramu, a onda su na scenu stupili Modrić, Gvardiol i Livaković

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama sinoć su slavili na Rujevici u velikom derbiju protiv Rijeke sa 2:1 i "zasjeli" su na prvo mjesto na tabeli, te ponovo su veoma blizu odbrane titule prvaka Hrvatske. Modri su se oglasili sinoć s nekoliko objava na Instagramu, a u centru pažnje našli su se komentari Joška Gvardiola i Dominika Livakovića, te reakcija Luke Modrića.

Dinamo su mnogi početkom drugog dijela sezone otpisali kada je bitka za prvaka u pitanju, ali klub iz Zagreba ponovo je dokazao svoju veličinu i sada je na "pole poziciji" u borbi za još jedan trofej.

Modri su sinoć u velikom derbiju pobijedili na Rujevici direktnog rivala u borbi za titulu. Iako je Rijeka vodila sa 1:0 golom Marka Pjace na kraju je Dinamo došao do velikog preokreta i pobjede rezultatom 2:1.

Goste s Maksimira u život je vratio nevjerovatni Bruno Petković koji je postigao fantastičan gol iz slobodnjaka za 1:1 u 75. minuti, a potom je Rujevica utihnula u zadnjim minutama utakmice.

Detalj koji je odlučio pobjednika desio se u 89. minuti kada je Hoxha zabio gol za pobjedu Dinama rezultatom 2:1 nakon što mu je Ogiwara asistirao.

Rijeka nije uspjela u sudijskoj nadoknadi da dođe barem do remija, a potom je uslijedilo veliko slavlje igrača, navijača i čelnika Dinama koji su pratili večeras utakmicu na Rujevici.

Oglasi

Mnogima je jasno da je ovaj derbi vjerovatno odlučio prvaka Hrvatske i da će trofej kao što smo već i navikli ponovo na Maksimir iako se činilo pred početak drugog dijela sezone da će se Hajduk i Rijeka boriti za isti.

Iz Dinama nisu mogli da odole ni na društvenim mrežama nakon utakmice, te su imali nekoliko objava kojima su pokazali koliko je ovo bila velika pobjeda njihovog tima.

No, jedna od objava posebno se našla u centru pažnje jer na nju imuni nisu ostali ni pojedini reprezentativci Hrvatske i nekadašnji igrači Dinama. U pitanju su Luka Modrić, Joško Gvardiol i Dominik Livaković.

"Najjači kad je najteže", poručili su iz Dinama uz slavljeničku fotografiju igrača i navijača ovog kluba s Rujevice.

Oglasi

Modrić je na ovu objavu nekadašnjeg kluba ostavio lajk, dok su Gvardiol i Livaković ostavili emotikone plavo srce i pružili su podršku svojim nekadašnjim saigračima koji su došli do zaista velike pobjede u Rijeci.

   Luka Modrić, Joško Gvardiol i Dominik Livaković nisu ostali imuni na sinoćnju objavu Dinama nakon pobjede u Rijeci

Također, to je bila samo jedna od objava Dinama nakon utakmice, te su Modri objavili i video koji je nastao netom nakon što je glavni sudija označio kraj, a igrači zagrebačkog tima mogli su početi sa slavljem.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Veliko slavlje bilo je i u Zagrebu gdje su organizovano zajedničko praćenje utakmice. Navijači su čekali do sitnih sati ekipu da se vrati iz Rijeke i priredili su im zaista scene za pamćenje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi