Laporta lažima priprema teren za novi veliki gubitak: "Niko nije poslao ugovor"
Foto - EPA

Predsjednik Barcelone jedno radi, a drugo priča

Laporta lažima priprema teren za novi veliki gubitak: "Niko nije poslao ugovor"

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta optužio je ljude koji vode brigu o karijeri mladog veznjaka Gavija (17) kako odugovlače oko potpisa novog ugovora.

Laporta je u jučerašnjem izlaganju za španske medije bio veoma žestok prema 17-godišnjem veznjaku i njegovim zastupnicima.

"Ne možemo da razumijemo zašto Gavijev agent želi da odloži produžetak saradnje s klubom. Još ga čekamo", saopštio je Laporta i nastavlja priču:

"Gavi ima samo 17 godina i predstavlja sadašnjost i budućnost u klubu. Ne razumijem zašto agent odugovlači s potpisom. Plata koju smo ponudili je itekako prihvatljiva. Mi mu nećemo ponuditi više jer ne želim da Barcelona ide putem u koji su je odveli prethodnici. Finansijski su je upropastili. Poručio bih agentu da prihvati naše uslove što prije. Valjalo bi nam zbog planova za narednu sezonu", rekao je Laporta.

Međutim, ugledni novinar Fabrizio Romano otkriva kako je zapravo Barcelona ta koja odugovlači. On je danas napisao:

"Gavijev kamp nije sretan zbog komentara Barcelone o ugovoru. Oni već dvije sedmice čekaju papire o novom ugovoru. Sastanci su bili veoma pozitivni, ali kamp još uvijek čeka ugovore iz kluba", napisao je Romano.

Oglasi

Očigledno je da Laporta nisu nevini u ovom slučaju. Kao da se katalonski velikan već sad želi opravdati za eventualni gubitak mladog veznjaka koji će biti izvjestan ako ponuda ne bude prava. Laporta kao da se služi svim sredstvima kako bi zamazao oči javnosti i vidjet ćemo hoće li se Barci ponoviti slučaj Lionel Messi kojeg su tek tako pustili iz kluba.

Dosta je klubova koji su Gavija spremni dovesti u svoje redove. Mladi fudbaler igra čudesan fudbal i za njega vlada ogroman interes.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Talentovani veznjak eksplodirao je u dresu Barcelone. Iako mu je samo 17 godina, igra zaista fenomenalan fudbal, a u 50 utakmica postigao je dva gola.

Gavi je ugovorom za Katalonce vezan do juna naredne godine, pa je itekako zabrinjavajuće za klub što se odlaže njegov potpis jer već za šest mjeseci može pregovarati s drugim timovima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dobar je Gavi, dobro se okreće.
1 2
user1629277746
Ovaj Laporta će upropastit Barcelonu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi