Batistuta djeci ne da ni centa: "Sin mi radi u kopirnici, mogu mu kupiti Ferrari, ali neću jer..."

Legendarni napadač ima jasan stav

Batistuta djeci ne da ni centa: "Sin mi radi u kopirnici, mogu mu kupiti Ferrari, ali neću jer..."

Admin Čaušević

Gabriel Omar Batistuta se ludo zaljubio još kad je imao 15 godina. Upao je na rođendan Irina Fernandez i zajedno su duže od tri decenije. U međuvremenu su dobili i četiri sina koje zanimljivo sjajni napadač ne želi finansirati.

Batistuta je bez sumnje jedan od najboljih napadača u historiji. Jedan osvojen Scudetto s Romom definitivno premalo zbog svega šta je radio na fudbalskim terenima i kakav trag je ostavio.

Uvijek je igrao za raju, a nikad za novac. Fiorentinu je napustio tek kada je shvatio da mora otići kako se Viole ne bi ugasile zbog izuzetno teške finansijske situacije.

Batigol se odlučio za skroman i ponizan život u društvu svoje supruge Gabriele Batistutu s kojom računajući brak i vezu duže od tri decenije i zajedno imaju četiri sina.

Čuveni argentinski napadač je dobio četvericu sinova, Thiaga, Shamela, Lucasa i Joaquina koji zanimljivo radi u fotokopirnici. Razlog za to je što slavni otac ne želi da finansira svoju djecu.

"Moj sin, Joaquin fadi u fotokopirnici i nastavlja raditi. Ljudi često kažu Batisutin sin radi u fotokopirnici kao da radi nešto sramotno i što nije dostojno života."

Oglasi

Za mene to što moja djeca rade znače da im dajem dostojanstvo. Mogao bih mu kupiti Ferrari, ali ne znam bi li se osjećao sretnim i ne znam koliko bi ta sreća trajala. Jer kad uđu u taj auto znaju da nije njihov", objasnio je Batistuta.

Nekadašnji napadač Fiorentine, Intera i Rome smatra da je činjenica kako njegova djeca sama zarađuju za život najbolji dar koji im može dati.

"Razumijem da nemaju isti užitak kada voze 'normalan' auto, ali barem će sebi reći: 'Imam ovaj auto jer sam ga zaslužio.", objasnio je popularni Batigol.

Zanimljivo da se prije desetak godina i sam Batistuta bavio stočarstvom te je imao svoju farmu ovaca jer je želio da pobjegne od očiju javnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao što je poznato tokom karijere imao je teških problema s povredama koljena. U jedan zglob mu je ugrađena i metalna proteza. Danas ovaj 55-godišnjak uglavnom vodi miran i lagodan život u društvu najmilijih osoba.

Inače, prema argentinskim medijima Batistutino bogatstvo se procjenjuje na oko 200 miliona američkih dolara.

Top Komentari

Ende
Gospodin. Svaka cast, odgaja ljude koji ce svakako naslijediti njegov novac ali ga nece trositi na zvezde granda.
3 0
karlhajncbrazzzo
Bati je u mladosti vozio Yugo, sve pare kevi slao. Zato je to tako.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi