Stanje u Mostaru sve gore: Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona
Oštećenja su itekako vidljiva

Je li vrijeme da nadležni reaguju prije nego što se desi još nešto gore?

Stanje u Mostaru sve gore: Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona

Samir Mlaćo

Nakon što su se navijači Zrinjskog pohvalili otetim transparentima navijača Veleža, stanje u Mostaru se otelo kontroli.

Naime, nepoznate osobe su po nezvaničnim informacijama sinoć dronom uništile teren na stadionu Rođeni, domu FK Velež.

Oštećenja su vidljiva, a u posjedu smo i video snimka na kojem se vidi dron pomoću kojeg je uništen teren.

Dron je kružio jučer iznad stadiona, a sve su prvo zapazili zaposlenici na stadionu, te djeca koja žive u blizini, a koji su članovi FK Velež.

Policija je odmah izašla na teren i još se vrši uviđaj, te će više informacija biti poznato u toku dana.

Oglasi

Predpostavlja se da je iz drona bačena tečnost koja je tako uništila teren, a biće zanimljivo vidjeti kolika je šteta.

Teren stadiona Rođeni do sada je bio u odličnom stanju i zaista je bilo prelijepo igrati na istom, te gledati same utakmice.

Da li će ova situacija donijeti probleme i koliki će biti, ostaje da se vidi, a Velež svoje naredni meč igra za vikend u Čitluku protiv Širokog Brijega.

Očekuje se da se o cijeloj situaciji oglase i iz FK Velež.

Podsjetimo, na stranici Ultras Mostar jučer je objavljen video sa 'ukradenim' transparentima navijača Veleža. Incident se desio sa petka na subotu i o tome se najviše priča u Mostaru, ali i bh. navijačkoj sceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi događaji povezani su sa navedenim akcijama, no iz MUP-a HNK se nisu oglašavali, iako imaju veliku odgovornost. Treba istaći da se već u srijedu u Mostaru igra prvi meč finala Kupa naše zemlje. Zrinjski će na svom stadionu ugostiti FK Borac. Dolazak su najavili i navijači gostiju, pa će policija biti na velikom ispitu.

Meč Pod Bijelim brijegom se igra od 18 sati, a očekuju se velike mjere osiguranja u cijelom Mostaru. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiBijeli
Ovo je pranje od srama i očajnički potez red armya, da skrenu pažnju sa njihovog povijesnog blama i gašenja. Mi smo svoje odradili i na adekvatan način zadali posljednji osvetnički udarac... Kiselina i uništavanje travnjaka je sve , samo nije čin onoga na koga sumnjate. ..
7 14
Frane
Klasična muslimanska podvala, na travi se ne vide znakovi oštećenja niti se na videu vidi da je išta posipano, dronovi su mogli biti bilo čiji.
5 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi