Obavljen uviđaj na Stadionu Rođeni
Trenutno stanje u domu FK Velež

Incidenti su zabilježeni jučer, uništen je travnjak, a oglasio se sada i MUP HNK

Obavljen uviđaj na Stadionu Rođeni

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Uzavrele su strasti u Mostaru, a sinoć je kiselinom uništen i dio terena stadiona Rođeni, dom FK Velež.

Naime, nepoznate osobe su koristile dron i tako nanijele štetu na stadionu, te uništili travnjak, a kolika je zapravo šteta, biće poznato već danas.

Na licu mjesta su bili inspektori te ostali odgovorni iz MUP-a HNK, a fotoreporter SportSport zabilježio je upravo zaključane kapije.

Na teren nije moguće direktno ući, uviđaj je u toku i danas se očekuje više informacija.

Zaposleni na stadionu FK Velež, te dječaci koji žive na stadionu, a članovi su kluba, jučer su snimili dron koji je kružio iznad stadiona.

Vrijeme je da reaguju nadležne institucije, a klubovima trebaju biti nametnuta oštrija pravila vezana za suzbijanje huliganizma jer očito je da novčane kazne i nezainteresiranost klubova daju vjetar u leđa huliganima. 

Oglasi

Kako saznajemo, iz FK Velež su stupili u u kontakt sa Savezom kako bi se obavila analiza hibrida i razmjenili savjeti kako sanirati štetu. Sada se oglasio i MUP HNK, ali veoma šturo.

"5.5.2024. godine, u 22,00 sati, u PS Mostar Sjever prijavio je radnik na održavanju stadiona „Rođeni“ u Vrapčićima da je došlo do oštećenja travnjaka na navedenom stadionu u dužini od oko 15 metara, na nepoznat način. Lice mjesta osigurano do vršenja uviđaja". 

Treba dodati je u Mostaru već u srijedu prvi meč finala Kupa naše zemlje. Snage će odmjeriti Zrinjski i Borac, a očekuju se ispunjene tribine.

Navijači Zrinjskog će sigurno doći u velikom broju da podrže svoje ljubimce na putu ka osvajanju trofeja, dok su i gosti najavili veliku podršku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve to jasno govori da će mjere obezbjeđenja biti zaista velike i da policija mora imati jasan plan kako bi na kraju sve prošle bez incidenata, kako u samo gradu, tako i u domu HŠK Zrinjski.

FK Velež svoj naredni prvenstveni meč igra za vikend u Čitluku protiv Širokog Brijega, a navijači Veleža ne mogu na tu utakmicu zbog toga što se igra na zamjenskom stadionu. Zrinjski u narednom kolu Wwin lige gostuje u Gabeli kod GOŠK-a.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Summa summarum , navijaci zrinjskog su ustvari politicka a ne navijacka skupina ...
11 4
user1675926959
Sukob dvije ugašene grupe hahahaha Plemena Hutu i Tuci hahahaha krnje odvratne mostarske !!!!!!!!!!
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi