Fadil Žerić novi trener FK Mladost DK

Promjena na klupi

Fadil Žerić novi trener FK Mladost DK

Haris Zilić

FK Mladost Doboj Kakanj je u izuzetno teškoj situaciji. Ekipa je fenjeraš Prve lige FBiH sa 14 osvojenih bodova i očekuje ih veoma težak i neizvjestan finiš sezone.

U prošlom kolu na svom terenu upisali su poraz od Tomislava rezultatom 2:0 i tako dodatno zakomplikovali svoju situaciju.

Ako se ekipa uskoro ne trzne anredne sezone bi ih mogli gledati u Drugoj ligi FBiH-skupina centar, a ne tako davno bili su stabilan član društva najboljih.

Do kraja prvenstva ostalo je 11 kola, a Uprava kluba je danas morala imenovati novog trenera.

Damir Gradaščević je odlučio da zbog privatnih razloga neće više biti trener prvog tima. U klubu su brzo reagovali i kada je u pitanju njegova zamjena, a vruć krompir u Doboj kod Kaknja preuzima Fadil Žerić.

Oglasi

FK Mladost je putem zvanične facebook stranice obavijestila javnost o pomenutoj promjeni na klupi.

"Damir je ponudio ostavku zbog osobnih razloga, a klub je prihvatio njegovu odluku. Nakon temeljite pretrage, klub je odabrao Fadila Žerića kao njegovog nasljednika. ž

Žerić je poznat u nogometnom svijetu po svojim vještinama vođenja tima i strategiji, te se očekuje da će donijeti svježu perspektivu i uspješnost klubu", stoji u saopštenju FK Mladost DK.

Damir je ponudio ostavku zbog osobnih razloga, a klub je prihvatio njegovu odluku. Nakon temeljite pretrage, klub je...

Posted by FK Mladost Doboj - Kakanj on Tuesday, April 2, 2024

U subotu Mladost u 20. kolu ima neugodno gostovanje u Gračanici protiv ekipe Bratstva, a ako misle osigurati opstanak u Prvoj ligi FBiH već od narednog kola moraju u kontinuitetu skupljati bodove.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno je da nas do kraja Prve lige FBiH očekuje paklena borba za opstanak jer je proed Mladosti najmanje još pet ekipa u nezavidnoj poziciji.

Top Komentari

user1675926959
Kad kaže igraču Mladosti "hajmo se ja i ti posrat iza gola da vidimo čije je ****o veće" hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi