Zaboravite na 400.000: Haalandova sedmična plata je značajno veća nego što se mislilo

Englezi otkrili detalje

Zaboravite na 400.000: Haalandova sedmična plata je značajno veća nego što se mislilo

Admin Čaušević

Erling Haaland je u ovom trenutku najbolji fudbaler svijeta. Nevjerovatnih 19 golova na 12 utakmica u svim takmičenja dovoljno govori o njegovoj formi.

Britanski Daily Mail je otkrio detalje Haalandove sedmične plate koja je daleko veća od 400.000 funti kako se činilo u prvi mah nakon potpisa za Manchester City.

Haaland je ljetos stigao iz Borussije Dortmund za "samo" 60 miliona eura što je sitniš u odnosu na sve ono što su Građani dobili u sjajnom Norvežaninu i kako im se isplaćuje na terenu.

Najbolji napadač svijeta u ovom trenutku ima bazičnu platu kao i ostali najplaćeniji igrači Građana i ta cifra se kreće između 350.000 i 400.000 funti. Ipak, zahvaljujući raznim bonusima na sedmičnom nivou uspije zaraditi ogroman iznos.

Niz zaragantovanih bonusa njegovu sedmičnu platu čine zapravo duplo većom pošto mu prema tvrdnjama britanskih medija Građani svake sedmice uplate čak 900.000 funti.

S obzirom na nevjerovatan start i postignutih 19 golova na 12 mečeva čini se da je aktuelni prvak Engleske napravio posao godine dovođenjem Haaland

Oglasi

Zahvaljujući seriji sigurnih bonusa koje mu se isplaćuju sedmično očekuje se da Haaland osim fiksne plate dobije i ukupni bonus od 45 miliona funti.

Sa tri uzastopna domaća hat-tricka u Premiershipu norveški golgeter je na putu da obori sve rekorde budući da će ovim tempom do kraja sezone postići čak 67 ligaških golova.

Peticija iza izbacivanje 

S obzirom na "vanzemaljske" brojke Erlinga Haalanda, navijači ostalih klubova u Engleskoj odlučili su "krenuti u akciju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je više od 400.000 ljudi potpisalo peticiju upućenu britanskoj vladi, kojom se od vlasti traži izbacivanje Norvežanina iz Premier lige, uz obrazloženje da je on "robot".

Naravno, to se neće dogoditi, ali gesta Engleza još jednom dokazuje rijetke kvalitete Haalanda i "magiju" za koju je sposoban.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Da igra za Real sve to bilo ok.
2 0
durgutajdin
Zabiče vise golova i od Ronalda i od Mesija.Niko mu trenutno nije do koljena, zaslužuje ovolike pare!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije