Englezima je Tan poput Mamića, Butorovića...

Oni su pored Tana najkontroverzniji

Englezima je Tan poput Mamića, Butorovića...

Midhat Šljivak

Kontroverzni vlasnik Cardiff Cityja Vincent Tan svakim danom privlači sve više pažnje svojim istupima.

U Cardiffu je promijenio boje i grb kluba, a sada je otišao korak dalje, te je navodno zbog uspjeha na terenu, naredio rukovodstvu da kupuje igrače koji imaju broj osam u datumu rođenja.

Broj osam se u Maleziji poštuje kao simbol uspjeha, pa je Tan naredio da se samo dovode igrači koji imaju ovaj broj u datumu rođenja.

Englezi su zatečeni ovakvim potezom, pa su napravili listu od pet najkontroverznijih ličnosti u klubovima. Interesantno je da se na ovoj listi nalaze Zdravko Mamić i pokojni predsjednik Vojvodine Ratko Butorović.

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić je uvijek bio u centru medijskih zbivanja. Izvršni direktor zagrebačkog Dinama je često dolazio u sukob s trenerima, novinarima, a od 2003. godine kada je stigao u redove Modrih promijenio je 15 trenera.

Mohamed Al-Fayed 

Al-Fayed je bio vlasnik Fulhama do prošlog ljeta. Svojim novcem je izgradio ekipu u sigurnog premijerligaša, ali je činio i mnogobrojne nevjerovatne stvari. Jedna od njih je izgradnja spomenika njegovom prijatelju i muzičkoj zvijezdi Michaelu Jacksonu ispred klupskog stadiona. Statua je nedavno uklonjena...

Flavio Briatore

Briatore je bio vlasnik Queens Park Rangersa zajedno sa Berniejem Ecclestoneom pune tri godine. Ovaj dvojac je za tri godine promijenio čak devet trenera na Loftus Roadu, ali je Briatore priznao kako nije uživao u fudbalu i da više neće investirati. Briatore je naredio da mu se daju imena svih navijača koji su ga prozivali, te je prijetio prodajom kluba.

Sam Hammam

Libanski biznismen je bio vlasnik dvije ekipe. Prvobitno je u svom vlasništvu imao Wimbledon, a potom je vodio Cardiff. U toku vladavine u ovim klubovima činio je razne gluposti. Fudbaleru Spenceru Prioru  je prije transfera naredio da jede ovčije testise, paradirao je sa slonom oko stadiona Wimbledona, a napadaču ovog tima Deanu Holdsworthu je obećao kupiti kamilu ako postigne preko 20 golova u sezoni.

Ratko Butorović

Butorović je vodio ekipu Vojvodine od 2006. godine pa sve do svoje smrti koja ga je zadesila ove godine. Nekadašnji zaštitar poznat pod nazivom Bata KanKan postao je prepoznatljiv po svom lošem izboru odjeće, te je rijetko viđan normalno obučen...

Možda su Englezi mogli napraviti i bolju listu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.