Bivši njemački reprezentativac spaja kraj s krajem: "Jedva preživim mjesec"

Branio je za Stuttgart i Manchester City

Bivši njemački reprezentativac spaja kraj s krajem: "Jedva preživim mjesec"

Edmir Škorić

Kada je završio karijeru, nevolje su počele za bivšeg slavnog fudbalera, te je u ispovijesti priznao da teško preživi mjesec.

Seniorsku golmansku karijeru počeo je u Borussiji Dortmund. Za tim sa Signal Udina Parka odigrao je 247 utakmica. 1986. godine je postao igrač Stuttgarta za koji je igrao narednih devet godina i za popularne Švabe ima 287 nastupa.

Po završetku karijere je Eike Immel ošao u Manchester City, da bi 1997. okončao profesionalnu karijeru. S Njemačkom je išao na svjetska prvenstva 1982. i 1986. godine, ali tu nije bio prvi izbor pa je bio rezerva.

Eike Immel je branio za Stuttgart čak devet godina

Nakon završetka golmanske karijere imao je dosta problema, o čemu piše dnevnik "Merkur". U konačnici 2008. godine odlazi u stečaj, što je posljedica, među ostalim, problema s kockanjem ili loša ulaganja.

Morao se preseliti u skromniju kuću. I u prošlosti je vodio prilično raskošan život. Živio je u kući vrijednoj preko milion dolara, partnerici je kupio namirnice za 30.000 eura, a telefon je platio 10.000. Ipak, sve se to drastično promijenilo.

Oglasi

Immel ne radi svaki dan i sada živi od socijalne pomoći. Ispostravilo se da mjesečno dobije 1,138 eura i to mora da mu bude dovoljno za njegove najosnovnije životne potrebe. Nakon što je platio najam stana u Hessenu, za život mu je ostalo nešto više od 500 eura.

"Ovaj 64-godišnjak je u emisiji "Razgovarajmo o novcu" otkrio da to želi promijeniti.

"Cilj mi je prestati dobijati novac od građana. Preživjeti mjesec danas je teška borba", rekao je, priznavši da mu je na kraju mjeseca ostalo 2,36 eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako bivši fudbaler ima financijskih problema, koristi usluge kućne pomoćnice. Kako je ovo moguće? Prijatelji su mu dali ovaj dar. Štoviše, potrebna mu je pomoć jer se ne može nositi sa svojim svakodnevnim obvezama.

"Ne znam kuhati, ne radim ništa ni za sebe. Ne poznajem svakodnevne aktivnosti poput pranja i čišćenja, a ne znam ni koristiti perilicu rublja", priznao je. Bez toga bi mu bilo puno teže živjeti. I iako je Immel zahvalan na pomoći koju dobiva, želio bi promijeniti svoju životnu situaciju.

Top Komentari

Pajkan
Cuj ne znam jel se on to zayebava.
1 0
rauber_bh
Najosnovnije?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi