Kako to? Terzić večeras Borussiji donio Ligu prvaka, a u Bundesligi je peti i nije ni blizu trofeja!

Zahvaljujući novim pravilima

Kako to? Terzić večeras Borussiji donio Ligu prvaka, a u Bundesligi je peti i nije ni blizu trofeja!

Admin Čaušević

Borussia Dortmund je u prvom duelu polufinala Lige prvaka pobijedila PSG sa 1:0 i na taj način izborila primarni cilj u ovoj sezoni, odnosno plasman u elitno takmičenje za narednu takmičarsku godinu. 

Koliko god to zvučalo čudno, ali Edin Terzić je na neki način večeras Žuto-crnim donio Ligu prvaka jer prvenstveni cilj svih u Dortmundu je da svake sezone igraju najprimamljivije klupsko takmičenje.

Liga prvaka će od sljedeće sezone imati 36 učesnika, a dvije lige sa najboljim koeficijentom iz aktuelne sezone će dobiti po dodatno mjesto.

Serije A je već ranije osigurala petog predstavnika u novom izdanju Lige prvaka, a večeras se italijanskom šampionatu pridružila i Njemačka nakon trijumfa Borussije nad PSG-om.

Zanimljivo da će peti predstavnik kroz prvenstvo iz Bundeslige biti upravo Borussija kojoj je prijetilo neigranje u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Popularni Milioneri su za vikend izgubili od RB Leipziga sa čak 4:1 te su na -4 u odnosu na četvrto mjesto u Bundesligi tri kola prije kraja.

Oglasi

Ipak, zahvaljujući trijumfu nad pariškim Svecima Borussija je sredila dvije muhe jednim udarcem. Nalazi se u povoljnom položaju pred revanš, dok je izboren i plasman u Ligu prvaka za sljedeću sezonu.

Bivši prvak Njemačke šestoplasiranom Eintrachtu iz Frankfurta bježi 12 bodova na tri kola prije kraja i sa te strane je siguran.

Veliki je ovo svakako uspjeh i za Edina Terzića koji je već mjesecima pod pritiskom, ali nakon ostvarenog primarnog cilja i plasmana u Ligu prvaka trener bosanskog porijekla može odahnuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Interesantno da postoji mogućnost da se u finalu Lige prvaka igra svenjemačko finale pošto i Bayern ima šansi za plasman u finalni meč nakon 2:2 protiv Reala.

U ranijim slučajevima kada bi osvajač Lige prvaka osigurao plasman u elitno takmičenje i kroz prvenstvo ne bi se dobivalo dodatno mjesto. Ostaje da se vidi da li će isto pravilo ostati na snazi i u novom formatu najvrjednijeg UEFA-inog takmičenja.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Cuj kako jednostavno Bundesliga je jaka liga u Europi... ako jos prodju u Finale onda je dobro za BVB I Bundesligu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi