Džekina objava oduševila navijače Fenera, ali svi pričaju o komentaru bivše zvijezde Cityja

Zna se ko je pravi drug

Džekina objava oduševila navijače Fenera, ali svi pričaju o komentaru bivše zvijezde Cityja

Endin Čaušević

Edin Džeko sinoć je briljirao u pobjedi Fenerbahčea protiv Gaziantepa na startu nove sezone u turskoj Superligi. Dijamant se nakon meča oglasio na društvenim mrežama, a posebnu pažnju privukao je komentar njegovog nekadašnjeg saigrača iz Manchester Cityja.

Džeko je prije dva mjeseca stigao u Fenerbahče nakon što mu je istekao ugovor s Interom, a već sada se vidi da je odlazak u Tursku za našeg reprezentativca bio pun pogodak.

Iskusni napadač sinoć je debitovao u turskoj Superligi i odigrao fantastičan meč u pobjedi Fenera protiv Gaziantepa sa 2:1, a upravo je Džeko bio taj koji je postigao oba gola za velikana iz Istanbula.

Džeko je dobio kapitensku traku iako je tek stigao u klub, ali sinoć je pokazao svima kakav je lider i "ubica" pred golom iako ima već 37 godina.

Naš reprezentativac nakon sinoćnje pobjede oglasio se na društvenim mrežama i objavio je nekoliko fotografija, a oduševljeni navijači Fenera "zatrpali" su Džekin profil na Instagramu svojim hvalospjevima.

Oglasi

"Odličan način da se počne sezona u Superligi. Idemo", napisao je Džeko.

Međutim, jedan od komentara koji se našao na sinoćnjoj objavi posebno je privukao pažnju jer se oglasio i Džekin nekadašnji saigrač iz Manchester Cityja.

U pitanju je Joleon Lescott s kojim je Džeko svojevremeno nastupao u Manchester Cityju i s kojim je i dan danas ostao u odličnom odnosu, a to je najbolje pokazao komentar nekadašnjeg engleskog reprezentativca.

Oglasi

Ni Lescott nije ostao imun na sjajnu partiju Džeke u dresu Fenerbahčea, a kakvog prijatelja naš napadač ima pokazao je svojim komentarom.

"Nikada nisam ni sumnjao", napisao je Lescott.

Opis nije dostupan.

Džeko i Lescott bili su dio ekipe Manchester Cityja koja je počela dominaciju ovog kluba u Engleskoj. Lescott je klub napustio na ljeto 2014. godine kada je otišao u WBA, dok je Džeko godinu kasnije prešao u Romu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mnogi navijači Cityja tvrde da ovaj klub nije trebao tako lako pustiti Dijamanta i za njega kažu da je daleko najpotcijenjeniji igrač u historiji ekipe s Etihada, a navijačima tog kluba je ostao u zaista odličnom sjećanju.

Top Komentari

HamzaVojvoda
dje nece ostat u lijepom sjecanju. On im je donjeo prvu titulu posle 66 godina. Kad je on uso u igru dao gol za 2 2 tako je i krenulo. I onda kad je mahao petardu gradskom rivalu unitedu pa gdje ga volit nece. Dzeko je bomba bio al bas nije cjenjen bio. U wolfsburgu kad je misketa imo se sva njegova kvaliteta i tada brzina vidla
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti