Zaslužio je više od toga: Samo trojica igrača Intera javno čestitali Džeki potpis za Fenerbahče

Ostavili komentare na Instagramu

Zaslužio je više od toga: Samo trojica igrača Intera javno čestitali Džeki potpis za Fenerbahče

Endin Čaušević

Edin Džeko prije nekoliko dana zvanično je potpisao za Fenerbahče gdje je predstavljen kao veliko pojačanje. Dijamant je nakon dvije sezone napustio Inter, a zanimljivo je da su nakon objave transfera na Instagramu komentare ostavila samo trojica Džekinih jučerašnjih saigrača iz kluba s Meazze.

Džeko je za dvije sezone uspio ostaviti ogroman trag u Interu i očekivalo se da bi mu klub na kraju mogao ponuditi produženje saradnje na još jednu sezonu, ali se na kraju to nije desilo i bh. napadač odlučio je da karijeru nastavi u Turskoj.

Dijamant je u četvrtak doputovao u Istanbul gdje je uspješno odradio ljekarske preglede, a nakon toga predstavljen je kao nova "devetka" Fenerbahčea.

Džeko je s turskim velikanom potpisao dvogodišnji ugovor, a iako ima već 37 godina pokazao je da još uvijek nije za penziju i da ima šta da ponudi na terenu.

U novom klubu Džeko će godišnje zarađivati oko pet miliona eura, a turski mediji objavili su i da je bh. reprezentativac dobio dva miliona eura bonusa zbog činjenice da je odlučio karijeru nastaviti u dresu Fenerbahčea.

Oglasi

Nakon što je potvrđen njegov dolazak u Fener naš napadač se oglasio i na Instagramu s nekoliko objava.

Prvo se oprostio od Intera i zahvalio tom klubu na svemu, a potom je objavio i fotografiju kako pozira s dresom svog novog kluba.

Međutim, ono što je zanimljivo medijima u Italiji jeste da su samo trojica fudbalera Intera ostavila komentare na Džekine objave. To su Andre Onana, Denzel Dumfries i Kristjan Asllani.

Oglasi

Onana i Dumfies su se zahvalili Džeki na svemu što je dao Interu, dok je Asllani komentarisao fotografiju na kojoj bh. napadač pozira s dresom novog kluba i poželio mu je sve najbolje u Fenerbahčeu.

Opis nije dostupan.

Ostali Džekini dojučerašnji saigrači se na društvenim mrežama javno nisu oglašavali što je iznenenadilo javnost na Apeninima koja je poručila da Dijamant nakon svega takvo ponašanje nije zaslužio.

Opis nije dostupan.

Međutim, postoji mogućnost da su neki od njih se Džeki javili privatno i nisu željeli na kraju ništa javno da objavljuju kao što su to uradili Dumfries, Onana i Asllani.

Džeko je za dvije sezone u dresu Intera ukupno odigrao 101 utakmicu, dao je 31 gol i upisao 15 asistencija. Ponikao je u Željezničaru, a još je igrao za Tepnice, Wolfsburg, Manchester City i Romu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U dosadašnjoj karijeri za reprezentaciju naše zemlje upisao je 129 nastupa i zabio 64 gola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako ste samo dosadni o klocini i njegovoj sponzorusi, nevjerovatno....jel kakio, pisio, jel amra prnula...
3 1
Trapatoni
Trebali ste zakljucati komentare! Kada ne mozemo da komentarisemo Dzekinu golu zenu na sportskom portalu i njenu razuzdanu upaljenu cerku koji kûrac onda da komentarisemo i Edina! Tarabe jedne!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije