Edin Džeko pun motivacije pred novu sezonu

Nestrpljivo čeka početak

Edin Džeko pun motivacije pred novu sezonu

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (35) na svom je Facebook profilu objavio fotografiju s kojom daje naslutiti da će ostati u Italiji.

Džeko je u 2021. godine prešao u Inter i u prvoj sezoni u tom klubu bio jedan od najboljih strijelaca i igrača, zamijenivši dostojno Romelua Lukakua. Inter je ostao bez titule, bio je drugi, ali je osvojio Superkup Italije.

Nakon te sezone, Inter je vratio Lukakua iz Chelseaja, pa je postalo jasno da će Edin imati manje prostora za igru, ali i pored toga, očigledno, odlučio je da ostane.

Povezivao se sa nekoliko velikih timova proteklih sedmica, ali je sve izvjesnije da će u novu sezonu ući kao igrač Intera.  Naime, objavio je fotografiju u dresu Intera uz dva srca u bojama Intera.

Na ovaj je način Edin očigledno poručio da ostaje u Interu unatoč činjenici da će možda manje igrati, a i poruka dolazi nedugo nakon kritika od strane navijača Intera, koji su brzo zaboravili dobre stvari koje je uradio za njihov klub.

Italijanski novinar Nicolo Schira tvrdi da je Edin odbio čak tri ponude u zadnjih sedam dana. Nisu navedena imena klubova, ali jasno je da je reprezentativac BiH donio odluku da ostane i da se bori za Scudetto.

Džeko je prošle sezone za Inter odigrao ukupno 48 utakmica u svim takmičenjima. Imao je sjajan učinak od 17 golova i 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je igrao još za Romu, Manchester City, Wolfsburg, Teplice i matični klub Željezničar. Ne treba ni spominjati koliko je bio važan za razvoj bh. nogometa i koliko je samo dao reprezentaciji BiH čiji je kapiten, najbolji strijelac i ključni igrač.

Na našu žalost, Edin ulazi u pozne godine, mnogi se s pravom pitaju hoćemo li ikada pronaći adekvatnu zamjenu jednog dana kada odluči da je gotovo...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647093242
Ima dobru platu sto bi isao gdje drugo haha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti