Sijamija se vratio u BiH i brzo pronašao novi klub

Ofanzivac FK Velež

Sijamija se vratio u BiH i brzo pronašao novi klub

Mladi ofanzivac Dževad Sijamija ipak ostaje u bh. nogometu.

Naime, Sijamija je ovog ljeta dogovorio saradnju sa NK Aluminij, te je i zvanično predstavljen u Sloveniji, ali sve se brzo promijenilo.

Sijamija se odlučio za povratak u FK Velež, a zatim za odlazak na posudbu.

Karijeru će nastaviti u federalnom prvoligašu FK Mladost Doboj, gdje će sigurno imati priliku za veću minutažu.

Mladost je tako dobila veliko pojačanje pred sami početak nove sezone i Dobojlije itekako imaju razloga za zadovoljstvo.

I sam Sijamija je shvatio da će u Mladosti sigurno imati veću minutažu nego npr. u Veležu, pa je napravio logičan potez.

Oglasi

Podsjetimo, FK Vellež je novu sezonu Premijer lige otvorio pobjedom nad FK Zvijezda 09 sa čak 5:0.

Mladost novu sezonu Prve lige FBiH otvara domaćim susretom sa FK Goražde.

Dževad Sijamija rođen je 18. februara 2002. godine u Bugojnu. Ponikao je u školi fudbala Globus, zatim je bio član škole NK Sport Prevent, a igrao je i za omladinske selekcije NK Iskra.

U juniorsku selekciju FK Velež je došao u februaru 2019. godine, da bi za prvi tim debitovao 5. decembra 2020. godine u utakmici protiv FK Olimpik iz Sarajeva, a koja je završena rezultatom 2:0 u korist Veleža.

Bio je i na posudbi u NK Travnik, za koji je u sezoni 2021/22 upisao 6 pogodaka i tri asistencije.

Ugovor sa Rođenima Sijamija ima do 31. maja 2025. godine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi