Dok čekaju dolazak Brune Petkovića, Italijani su potvrdili drugi zvučan transfer Dinama
Foto: Pixsell

Dogovor ostaje na snazi

Dok čekaju dolazak Brune Petkovića, Italijani su potvrdili drugi zvučan transfer Dinama

Admin Čaušević

Najveća neizvjesnost na Maksimiru vlada oko budućnosti Brune Petkovića. Sjajni napadač bi na ljeto mogao napustiti Dinamo i sve bi trebalo biti gotovo nakon Evropskog prvenstva.

U Dinamu vlada zatišje pred buru. Sergej Jakirović je zatražio pojačanja koja se očekuju u narednom periodu. Do sada je ozvaničen jedan potpis. U pitanju je nastavak saradanje sa golmanom Ivanom Nevistićem.

Nevistić je imao jednu od ključnih uloga u pohodu na duplu krunu tokom turbulentne sezone i novi ugovor je definitivno sjajna nagrada za odlične partije.

Na Maksimiru će i sljedeće sezone definitivno igrati Marko Rog nakon što je i Cagliari potvrdio da posudba do kraja kalendarske godine ostaje na snazi.

U nekim slučajevima klubovi imaju običaj povući igrača s posudbe, međutim u Rogovom slučaju to neće biti slučaj te će iskusni veznjak najkraće do decembra igrati na Maksimiru.

Rog se uspješno oporavio od teške povrede, u finišu sezone je redovno dobivao priliku s klupe te bi mogao biti pravo pojačanje za Modre u novoj takmičarskoj godini.

Oglasi

Ipak, bez obzira na potvrdu ostanka Roga Jakirović bi mogao tražiti još pojačanja u veznom redu pošto prvaka Hrvatske čekaju ozbiljni evropski rivali jer je zagarantovana grupna faza Europa lige.

Marko Rog će do decembra ostati u Dinamu

Prema svemu sudeći tražit će se i novi napadač. Jedna od glavnih meta je Slovenac Andraž Šporar iz Panathinaikosa kojeg uskoro očekuju nastupi na Evropskom prvenstvu.

Dinamo je navodno za 186 cm visokog napadača i strijelca 12 golova za nacionalni tim Slovenije spreman platiti dva miliona eura.

Potražite više informacija na temu HNL:

Odnosno baš onoliko novca koliko bi na Maksimir trebalo stići prodajom Petkovića pošto napadač Vatrenih u svom ugovoru s Dinamom ima otkupnu klauzulu do 2.5 miliona eura.

Posljednji klub koji se uključio za potpis kapitena Modrih je Fiorentina, ali teško je vjerovati da će išta biti gotovo sve dok je popularni Petko na prvenstvu Evrope u Njemačkoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi