Darwin Nunez glavna tema press konferencije - Klopp je sada pojasnio stvari

Urugvajac navodno neazdovoljan

Darwin Nunez glavna tema press konferencije - Klopp je sada pojasnio stvari

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Jurgen Klopp, koji završava svoju eru u Liverpoolu, progovorio je o situaciji u kojoj se našao napadač Redsa Darwin Nunez.

Nedavno je Nunez zbog silnih kritika iskazao nezadovoljstvo i obrisao sve fotografije u dresu Liverpoola sa društvenih mreža. Počelo se odmah govoriti o sukobu njega i kluba, a mediji su ga počeli povezivati s Barcelonom.

Glasine su pojačane kada se Nunez pojavio u Barceloni kod svog sunarodnjaka i stopera Barce Ronalda Arauja, a Mundo Deportivo objavio je da su Katalonci zagrijani za Urugvajca, u kojem vide nasljednika Roberta Lewandowskog.

Stoga je Klopp, koji je danas kasnio na press konferenciju, bio primoran razriješiti situaciju u kojoj se našao njegov napadač.

''Nema nagađanja o njegovoj budućnosti. To su sigurno vanjska nagađanja. Darwinu nije bilo drago izgubiti tu priliku (promašeni gol protiv Tottenhama) i to se događa. Pomozi mu ako možeš, ali to je dio fudbalerove karijere", rekao je Klopp u najavi utakmice s Aston VIllom.

Oglasi

"Njegov problem je što je toliko dobar da se očekuje da je stalno dobar u tim trenucima, tako da očito kada je malo manje dobar, ljudi kažu: "Nije sjajan".

Koliko je golova postigao ove sezone? Valjda nije tako loše ni s brojevima, zar ne? Pa se samo zbog svoje kvalitete stalno nalazi u situacijama u kojima svi misle: 'Opet, opet.' A zbog naše situacije kao momčad, gdje smo imali prigode, a nismo zabili, da je neko drugi zabio u toj situaciji, ne bi nam bilo tako loše. Takva je situacija, ali ponavljam: niko to ne voli, ali to je dio karijere. To je sve''.

Dakle, osim ako novi trener ne računa na njega, budućnost urugvajskog napadača i dalje je na Anfieldu. Kvalitete nisu upitne, mentalitet također, sada je samo pitanje kada će opet početi da trese mreže protivnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Liverpool je Nunez stigao u sezoni 2022./23. u transferu vrijednom 85 miliona eura. Na Anfieldu nikad nijednog igrača nisu skuplje platili, a uračunaju li se i mogući bonusi u taj transfer, Benfica iz koje je stigao mogla je zaraditi 100 miliona eura. Potpisao je ugovor do ljeta 2028.

Špekulisalo se da bi ga Liverpool sada pustio za 85 miliona eura, ali očigledno do toga nema ništa, mada treba sačekati i odluku Redsa o imenovanju novog trenera, koji će možda u odnosu na Kloppa drugačije gledati na reprezntativca Ukrajine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1921_1987
nije Nunez Ukrajinac nego Urugvajac :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi