Čudno neko kolo: Neodigran susret, prva pobjeda Zvijezde 09 i nikad lošiji gosti

Domaćini dominirali

Čudno neko kolo: Neodigran susret, prva pobjeda Zvijezde 09 i nikad lošiji gosti

S. Bošković

Proteklog vikenda odigrano je 15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Osim po neodigranom meču na Grbavici, ovo kolo pamtit ćemo i po lošoj igri gostujućih ekipa koje su osvojile samo bod, što je zapravo i najslabiji učinak gostujućih ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Naime, na pet kompletiranih susreta gosti su uspjeli da uzmu svega jedan bod. Zaslužna za to bila je Sloboda, koja je u Mostaru, protiv Veleža odigrala 2:2.

Na ostalim mečevima domaći su došli do pobjede, unatoč tome što se negdje to nije očekivalo.

Najveće iznenađenje priredila je Zvijezda 09 koja je savladala Zrinjski rezultatom 2:0 i tako došla do prve pobjede u sezoni.

Pored toga, i aktualni šampion naše zemlje FK Sarajevo je došao do uvjerljive pobjede nad ekipom Širokog Brijega, rezultatom 3:0: Domaću pobjedu i nastavak dobre forme ostvario je i Borac protiv Radnika (2:0), a na stadionu Tušanj je Tuzla City savladala Mladost iz Doboja kod Kaknja minimalnim rezultatom.

Vrijedi napomenuti da će odgođeni susret između Željezničara i Čelika najvjerovatnije biti registriran rezultatom 3:0 u korist tima s Grbavice. 

U proteklih 15. kola bilo je i onih gdje je dominacija pripala gostima. Kao najbolja dva izdvajaju se četvrto i 11. kolo, gdje su se gostujuće ekipe kući vraćale s po 11 osvojenih bodova.

U četvrtom kolu aktualne sezone vidjeli smo tri gostujuće pobjede, dva remija i jednu pobjedu gostiju. Zanimljivo, upravo su tadašnji gosti, bili domaćini nedavno završnog posljednjeg kola.

Široki Brijeg i Sarajevo, te Sloboda i Velež su odigrali "nule", dok su pobjede upisali Borac, Željezničar i Tuzla City, a čast domaćina je tad odbranio Zrinjski koji je s 3:0 savladao Zvijezdu 09.

Također, u 11. kolu gosti su osvojili 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je u tom kolu savladao Velež rezultatom 3:1, dok su ostale gostujuće ekipe mogle biti zadovoljne svojim rezultatima. Sarajevo je bilo bolje od Mladosti rezultatom 0:3, dok je Široki Brijeg s 3:1 savladao Zrinjski, a Radnik iz Bijeljine je savladao Zvijezdu 09 s 4:1. Dva remija su odigrana u Zenici i Tuzli. Na Bilinom polju Čelik i Sloboda su odigrali bez postignutih golova, dok je susret na Tušnju između Tuzla Cityja i Željezničara završen rezultatom 2:2.

Prosječno gledajući, gostujuće ekipe u svakom kolu osvajaju po 5,13 bodova, te kola poput 15., ali i 4. i 11. predstavljaju svojevrsni presedan s obzirom na to odskaču od ustaljenog prosjeka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije