Genijalna dvostruka izmjena Pepa Guardiole presudila Chelseaju

Manchester City ostvario minimalnu pobjedu

Genijalna dvostruka izmjena Pepa Guardiole presudila Chelseaju

Esmer Oštraković

Derbi utakmicu 19. kola Premiershipa odigrali su Chelsea i Manchester City, a pobjedu od 0:1 ostvarila je gostujuća ekipa i tako odnijela tri jako važna boda.

Gostima je pobjeda trebala kako bi iskoristili kiks Arsenala, te im se približili na tabeli u borbi za titulu u Premiershipu.

Nije krenulo dobro za Chelsea. Već u petoj minuti Sterling se povrijedio, te nije mogao nastaviti utakmicu, a umjesto njega šansu je dobio Aubameyang.

Ista sudbina u 22. minuti zadesila je Pulišića koji je morao napustiti teren zbog povrede, a u igru je ušao Chukwuemeka.

Prvo poluvrijeme nije donijelo neke pretjerane prilike niti na jednoj strani, pa se na odmor otišli pri rezultatu 0:0.

Na startu drugog poluvremena Guardiola je napravio dvije izmjene. U svlačionici su ostali Walker i Cancelo, a u igru su ušli Akanji i Lewis.

Oglasi

Već u 60. minuti Guardiola pravi još dvije, na kraju utakmice će se ispostaviti ključne izmjene. Sivla i Foden izlaze iz igre, a u igru ulaze Mahrez i Grealish.

Upravo njih dvojica su krenirala jedini gol na ovoj utakmici i to u 63. minuti. Grealish je asistirao a Mahrez pogodio za vodstvo i pobjedu Manchester Cityja.

Do kraja utakmice nije bilo više golova, te su gosti tako minimalnom pobjedom došli do tri veoma važna boda sa ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je nakon ove pobjede ostao na drugom mjestu, ali je zaostatak za Arsenalom samnjio sa osam na pet bodova.

Sa druge strane Chelsea se nalazi na desetoj poziciji i teško da će se uključiti u borbu za izlazak u Ligu prvaka jer im četvrta poziciji bježi čak deset bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646942280
S obzirom na broj povreda, Chelsea nije loše igrao večeras. Generalno, City prejak tim, malo ko može da igra sa njima.
2 1
user1582456981
Genijalno je sto kupis sve sto hoces a jos genijalnije sto je Kepa spavao pa ste dali gol... Losi ste vi koliko igraca uzimate... Ti si se dokazao u Bayernu sa timom koji je poharao Europu i dosao si jedva u polufinale usao jedne sezone a da ne pricamo o tvojojoj genijalnosti Pep kada je Real razmontirao Bayern u Minhenu 0:4. Najveci prevarant u svijetu trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije