Četiri kluba osigurala nastup u Ligi za prvaka

Još samo dvije nepoznanice

Četiri kluba osigurala nastup u Ligi za prvaka

Danas je odigrano 20. kolo Premijer lige BiH nakon kojeg su poznata četiri kluba koja će nastupiti u Ligi za prvaka.

Svoju kartu za Ligu 6 danas su rezervisali Željezničar i Radnik, koji su se tako pridružili Zrinjskom i Sarajevu koji su to osigurali jošu prošlom kolu. Zrinjski ima 42 boda, dva više od Sarajeva i četiri od Željezničara, dok je Radnik na četvrtom mjestu sa 34 boda i to su ekipe koje će sigurno igrati u Ligi za prvaka.

Za preostale dvije pozicije još uvijek se teoretski bore četiri ekipe, ali je u daleko najboljoj poziciji Sloboda kojoj je potreban samo jedan bod u naredne dvije utakmice da osigura svoj nastup u Ligi za prvaka. Tuzlaci trenutno imaju 32 boda, dva boda više od šestoplasirane Krupe i čak pet više od Širokog Brijega koji je na sedmom mjestu koje vodi u Ligu za opstanak.

Sloboda će zaigrati u Ligi za prvaka čak i ako doživi oba poraza u preostala dva kola regularnog dijela, ali pod uslovom da Široki Brijeg ne osvoji šest bodova. U slučaju jednakog broja bodova, Sloboda bi imala prednost u odnosu na Široki zbog boljeg međusobnog omjera (1:0 u Tuzli, 2:2 u Širokom Brijegu). 

U dobroj poziciji za plasman u Ligu za prvaka je i Krupa, koja i dalje drži sudbinu u svojim rukama. Ekipa Slobodana Starčevića u naredna dva kola igra kući protiv Čelika i u gostima sa Vitezom, a trenutno ima tri boda više od Širokobriježana. Za veliki uspjeh su Krupi teoretski potrebna četiri boda iz dvije utakmice, ali je vrlo moguće da se plasiraju u Ligu za prvaka i sa manje osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teoretske šanse za Ligu 6 ima i Mladost, ali su one u domenu naučne fantastike. Da bi se Mladost plasirala među šest najboljih ekipa potrebne su joj pobjede protiv Zrinjskog kod kuće i na Bilinom polju protiv Čelika, ali i da im se poklope baš svi rezultati na utakmicama Slobode, Krupe i Širokog Brijega.

Regularni dio sezone u Premijer ligi BiH se završava 18. marta, a treba napomenuti da će sve utakmice 21. i 22. kola biti odigrane u istim terminima.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi