Golijada u Dortmundu, Bayern poražen u gradu Mercedesa
(AP Photo/Martin Meissner)

Bundesliga, 32. kolo

Golijada u Dortmundu, Bayern poražen u gradu Mercedesa

Haris Zilić

Fudbalska sezona u Njemačkoj se bliži kraju, a neće biti toliko drame kao prošle sezone jer je u finišu sve poznato kada je u pitanju vrh tabele.

Bayer Leverkusen je novi prvak, Bayern, Stuttgart, RB Leipzig i Borussia Dortmund idu zajedno sa Apotekarima u Ligu prvaka, dok su neodumice za preostale pozicije u Evropa ligi i Konferencijskoj ligi, ima i upitnika na dnu tabele kada je u pitanju opstanak i play-out.

Odigrana su danas četiri meča 32. kola u terminu od 15 sati i 30 minuta i strijelci su bili raspucani.

Borussia Dortmund je na svom terenu dočekala Ausgburg i deklasirala goste iz Bavarije sa 5:1.

Dvostruki strijelac za Milionere bio je Moukoko, a po gol su postigli Malen, Reus i Nmecha, dok je za goste pogodak dao Vargas.

Naš Ermedin Demrović je i u ovoj utakmici bio u startnoj postavi i kao kapiten predvodio Augsburg.

Oglasi

Stuttgart je u malom derbiju kola savladao Bayern rezultatom 3:1.

Povele su popularne Švabe sa 1:0 golom Stergioua u 29, minuti sa 1:0, a izjednačenje na 1:1 donosi Kane golom iz penala u 37. minuti što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta, gol za domaće postiže Jeong Woo-Yeong na asistenciju Silasa u 83. minuti za 2:1, a konačnih 3:1 postavlja Silas pogotkom u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Werder je u Bremenu dočekao Borussiu Monchengladbach i konačan rezultat utakmice glasio je 2:2, dok je Wolfsburg sa 3:0 bio bolji od ekipe Darmstadta.

Bundesliga 32. kolo:

Borussia Dortmund - Augsburg 5:1

Stuttgart - Bayern Munchen 3:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg - Darmstadt 3:0

Werder Bremen - Borussia Monchengladbach 2:2

Top Komentari

FudbalskiGenije
Kakav penal sviraju bauernu ja ne vjerujem
0 0
user1682803749
Dortmund izveo mlade igrace i bolje odigrali nego oni koji su redovno startni bez gusenja igre brzo prodorno tecno prepoznatljivoo Dortmundovo igranje kontra i polu kontra i odmah sansa a ne ono kroz cijelu sezonu gusenje igre vecinom nisu znali sta bi sa loptom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi