Borbeni Čelik uz podršku s tribina i hrabrog Orneka srušio aktuelnog prvaka
Zeničani su pokazali nakon Željezničara da uz veliku borbenost, zajedništvo, te podršku s tribina posebno na Bilinom Polju mogu savladati i najbolje ekipe u ligi

Zeničani pobijedili dvije ponajbolje ekipe Premijer lige

Borbeni Čelik uz podršku s tribina i hrabrog Orneka srušio aktuelnog prvaka

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sinoć su na Bilinom Polju u sjajnoj atmosferi pred oko 5.000 gledalaca golom Nermina Jamaka, pobijedili aktuelnog prvaka ekipu mostarskog Zrinjskog. Zeničani su tako još jednom pokazali da su nepredvidiva ekipa, koja će u ovoj sezoni imati dosta oscilacija, ali protiv koje niko unaprijed ne može računati na bodove, pa i favoriti za titulu u ovoj sezoni, što su svakako Željezničar i Zrinjski.

Nakon najtežeg poraza (6:0) na Pecari u poslijeratnoj historiji, šef stručnog štaba Adnan Örnek zajedno sa svojim pomoćnicima uspio je psihički podići ekipu, te im dati do znanja da mogu srušiti i ekipu Zrinjskog, koja je zadržala kostur ekipe u odnosu na prošlu sezonu.

U odnosu na meč protiv Širokog Brijega, strateg Zeničana konačno je na gol postavio Branislava Ružića, koji je sinoć pokazao da zaslužuje mjesto prvog golmana. Sjajnom odbranom u posljednjoj minuti utakmice spasio je domaću ekipu i tako se promovisao u jednog od heroja sinoćnjeg trijumfa. U veznom redu Grahovac je zamijenio Dedića, te je pokazao svoje kvalitete i veliku trku, što mu je jedna od jačih karakteristika u igri. Kapiten Fenan Salčinović odigrao je na svome nivou, vukao je i po dvojicu igrača na leđa, borio se dok je imao snage pokazavši još jednom kada je on u ekipi da je to druga igra i odnos prema grbu Čelika. U samom špicu Dilavera je zamijenio Nikolić, koji se dosta borio protiv može se kazati ponajboljih stopera lige (Jakovljević, Laštro), te može dobiti prolaznu ocjenu za veliki presing na zadnjoj liniji, te pomoći u odbrani.

Kako smo kritikovali trenera Čelika nakon debakla na Pecari, tako mu se treba odati priznanje za dobro vođenjer ekipe koje se ponajviše ogleda u hrabrom potezu kojeg je povukao sinoć. U 59. minuti veznjaka Aldina Šišića zamijenio je ofanzivnim Salkom Jazvinom, a u 74. minuti kapitena Fenana Salčinovića zamijenio je još ofanzivniji Marin Jurina, dok je u 80. minuti strijelca jedinog gola na utakmici Nermina Jamaka zamijenio s klasičnim napadačem Harisom Dilaverom.

Tako je Čelik posljednjih 10-ak plus pet minuta sudijskog vremena na terenu imao pet isključivo ofanzivnih nogometaša (Okić, Nikolić, Jurina, Jazvin, Dilaver), čime je trener Zeničana pokazao hrabrost, što svakako nije odlika trenera u BiH, koji bi sigurno sinoć uveli jednog ili dvojicu defanzivnih nogometaša, kako bi sačuvali rezultat. Ipak Örnek je očito razmišljao na drugačiji način i uvođenjem ofanzivaca iznenadio je kolegu s druge strane čiji sinoćnji potezi zahtjevaju posebnu analizu. Turski stručnjak je htio sa pet ofenzivnih nogometaša da s još jednim golom riješi pitanje pobjednika, no iako mu nije uspjelo za rukom za sinoćnji nesvakidašnji potez mu se mora odati priznanje za hrabrost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je tako nakon Željezničara u Zenici srušio i trostrukog uzastopnog prvaka BiH, čime je pokazao da na Bilinom Polju ove sezone ne misli gubiti bodove, kao što je to bio slučaj prošle sezone. S rasporedom koji Zeničani imaju u prvih pet-šest kola, sigurno da pobjede protiv jakih rivala dodatno dobivaju na težini. Uz veliku podršku navijača koju imaju, izabranici Adnana Örneka mnogima će pomrsiti račune, posebno na Bilinom Polju, koje bi nakon dugo vremena mogla ponovo postati neosvojiva tvrđava za sve ekipe.

Ako ove sedmice klub pojačaju Karahmet i Zahirović, crno-crveni sigurno neće strijepiti za opstanak, naprotiv mogli bi da budu jedno od iznenađenja u ovoj sezoni Premijer lige BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kova_85
Hvala novinaru sto je priznao grešku za trenera veliki respekt za novinara neki bi se usutili ali on je priznao.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi