Boateng dio FIFA-ine radne grupe protiv rasizma

Zapamćen po napuštanju meča zbog uvreda

Boateng dio FIFA-ine radne grupe protiv rasizma

A. Haznadarević

Ganski fudbaler, član AC Milana Kevin-Prince Boateng, koji je napustio teren na prijateljskoj utakmici zbog rasističkog vrijeđanja, pristao je u petak biti dio FIFA-ine radne grupe o rasizmu.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u petak to predložio ganskom reprezentativcu. 

 

"Sretan sam što imamo takvog čovjeka u fudbalu. Kao da je bio potres kada je napustio stadion", kazao je Sepp Blatter. 

 

Ali svi se slažu kao i on sam da iako se podrazumijeva da je to bio snažan znak da tio ipak nije rješenje, dodao je Blatter koji se zalaže za sportske sankcije, kao što je oduzimanje bodova ili isključivanje momčadi čiji navijači rasistički navijaju. 

 

"Želim biti dio te radne skupine. Volio bih pomoći", kazao je Boateng, dodavši: "Pozitivno za budućnost i nadam se da ćemo se riješiti te bolesti, rasizma". 

 

Njegov izlazak s terena za vrijeme prijateljske utakmice između Milana i malog kluba Pro Patria početkom januara izazvao je val simpatija. 

 

U četvrtak je Ganac, koji je pozvan na satanak UN-a u Ženevi na inicijativu Visokog povjerenika za ljudska prava, ocijenio da ne postoji vakcina protiv rasizma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.