Bjelica najavio transfer Gojaka: "Ovog ljeta može doći ponuda..."

Gojak je Dinamovo blago

Bjelica najavio transfer Gojaka: "Ovog ljeta može doći ponuda..."

Sve je izvjesnije da će u Maksimirskoj 128 nadolazeći transferni rok biti poprilično buran.

Sjajni rezultati na evropskoj sceni rezultirali su da se na tribinama Dinamovog stadiona mogu vidjeti skauti "svega što postoji' u fudbalskom svijetu. Dolazili su redom ljudi iz oba Manchestera, Barcelone, Milana, Intera, Seville..., a u izlogu svakako je i naš Amer Gojak koji, bez dvojbe, igra sezonu iz snova.

U ovom trenutku Gojak nosi i etiketu vjerovatno najtalentovanijeg fudbalera BiH kojeg BiH ima, a kada je tako, onda i ne iznenađuje što se njegovo ime sve češće dovedi u vezu s nekim od gore pomenutih velikana. Da bi se transfer mogao dogoditi naslutio je i Dinamov transfer Nenad Bjelica u razgovoru za zagrebačke Sportske novosti.

"U veznoj liniji ovog trenutka imamo šest igrača, recite mi ko od njih ne bi mogao dobiti ponudu? Idemo ih nabrojiti… Ademi, Šunjić, Majer, Olmo, Moro i Gojak. Svi ovoga ljeta mogu dobiti ponude. Ne možemo mi sad kazati da ćemo nekog od njih pustiti, a nekog nećemo. Teško je to predvidjet", kaže Bjelica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mediji u Hrvatskoj ranije su pisali kako će potencijalni klubovi morati dobro odriješiti kesu ukoliko Gojaka žele vidjeti u svojim redovima, jer cijena za njegove usluge navodno iznosi - 15 miliona eura.

Ove sezone je Gojak odigrao 35 utakmica za Dinamo u svim takmičenjima, a na svom kontu ima tri pogotka i četiri asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije