Barcelona petardom ovjerila plasman u polufinale

Kup kralja Španije

Barcelona petardom ovjerila plasman u polufinale

Fudbaleri Barcelone plasirali su se u polufinale Kupa kralja Španije nakon što su večeras na Camp Nou savladali Levante sa ubjedljivih 5:1. 

Barcelona je u prvoj utakmici u Valenciji slavila sa 4:1, a večeras je samo potvrdila plasman dalje. Iako su gosti u 9. minuti autogolom Roberta poveli sa 1:0, izabranici Gerarda Martina su preokrenuli rezultat i zabilježili novu ubjedljivu pobjedu. 

Adriano i Puyol su do poluvremena preokrenuli rezultat, Alexis Sanchez je golovima u 50. i 52. minuti riješio pitanje pobjednika, dok je konačnih 5:1 potvrdio Cesc Fabregas u 68. minuti. 

Barcelona će u polufinalu igrati protiv Real Sociedada ili Racing Santadera, a Real je u prvoj utakmici slavio sa 3:1. U drugom polufinalu će igrati madridski rivali Real i Atletico. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.